Hur man lägger in en dumpventil på en Supercharger

"Blow-off" ventiler (BOVs) kallas så eftersom deras syfte är att blåsa bort trycket från kanalen som förbinder kompressor till motorn. När ned-växling, lyfter föraren foten från gaspedalen, vilket gör att gaspedalen bladen att slam stängs och all luft i insugningsröret att studsa tillbaka mot kompressor blad. Detta resulterar i ett fenomen som kallas "kompressor surge", som allvarligt kan skada kompressor och motor lika. Enskilda installationsprocedurerna varierar. Saker du behöver
Full uppsättning hylsor och skiftnycklar
Borra med hålsåg bit (storlek anges av BOV tillverkaren) katalog 180 grit sandpapper
Flathead skruvmejslar
TIG svetsare och förnödenheter svetsning

Visa fler instruktioner
Installera BOV
1

Hitta en lämplig plats i ditt intag slang mellan kompressor och spjällhuset att montera BOV. BOVs behöver inte vara orienterade i någon särskild riktning för att arbeta, så lägg den i vilken position du behöver för att hålla den borta från värme och rörliga komponenter, och se till att lämna 03:57 inches ovanför den för framtida våren utbyte och tuning.
2

Markera platsen för din BOV s rörformig adapter med en märkpenna. Borra i mitten av din markerad cirkel för att skapa en pilot hål för hål lite. Skär hålet med hål-sågen bit. Du kanske vill frikostigt belägga hål såg lite med vax eller fett för ett renare snitt och mindre värme-inducerad metall skevhet.
3

Rengör kanterna på hålet med sandpapper, och ta bort eventuellt fett eller vax smörjmedel med lösningsmedel eller rengöringsmedel.
4

Skjut BOV adaptern i hålet och håll den mycket stilla medan du ger det en snabb klibbighet med svetsaren att hålla den på plats. Förvandla din svetsare till den lägsta fungerande inställningen och avsluta svetsning runt omkretsen av adaptern.
5

Lägg in O-ringen på toppen av din adapter, sedan installera BOV själv med den medföljande klämman.
6

Anslut BOV s vakuum /öka bröstvårtan till en dedikerad vakuum /boost-port på spjällhuset (en på utsidan av spjällskivan, inte på intaget plenum sidan). Fallspjällhusen har typiskt flera sådana vakuumöppningar, men du kan behöva installera en T-koppling i linje om alla dina är upptagna.
7

Starta bilen och ha en assistent rev motorn, periodvis släppa gasen för att aktivera BOV. Den BOV ska avge ett hörbart "SVISCH" som luft strömmar ut.
8

Spray eller dribbla såpvatten runt svetsen som din assistent varvtal motorn. Om du ser bubblan då svetsen läcker. Du kan antingen ta bort BOV och re-svets för att försegla det, eller du kan "täta" runt svetsen med ett tunt lager 2-epoxy. Bara se till att trycka på epoxi hårt i din svets för att fylla eventuella små porer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84304.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.