Hur man Välj Stötar för en bil

Rätt chock för ett fordon beror på dess avsedda användning. Terrängbilar som lyfts och utrustade med biffiga däck kräver en högpresterande gas-tryck stötar, eller ens två eller flera på ett hjul. Mindre bilar kräver vanligtvis den grundläggande dämpande funktion av en chock, dessa chocker behöver inte vara dyrt att utföra ett tillfredsställande sätt. Den genomsnittliga shopper kan välja rätt chock för hennes bil i cirka 20 minuter. Instruktioner
1

Bestäm användning för fordonet, och vilken typ av ride dämpning skulle vara bäst. Bilar som ser en hel del användning i terräng behöver stabilitet för höga hastigheter, medan en rock-crawling Jeep skulle kräva en tung coil-over stötdämpare. Mindre bilar som kräver skarp kurvtagning nytta stela, gas-trycksatta enheter. Lastbilar som trailer tunga laster skulle använda coil-overs, eller ens flera chocker, att dämpa de lastade fjädrar över ojämn terräng.
2

Välj en stil. Medan de dyrare chocker kan se lockande, kan de inte vara rätt för fordonet. En enkel uppsättning av chock stövlar, installerad på chocken innan chockerna sätts på bilen, ger en billig chock en prestation look. Stilen kan färgmatchad till bilen, eller ens helt kromade. Akta dig för krom, men eftersom chocker är ganska värmekänsliga och krom inte avleda värmen bra.
3

Välj någon speciell utrustning med chock, såsom luft-justerbara slag, eller dual-kolvs versioner. Byggandet av en viss chock är i allmänhet inte lika viktig som dess syfte. Svåra miljöförhållanden kan förstöra en mycket dyr chock lika lätt som en billig en, så om bilen är alltid på trottoaren då välja billigare stötar vid köp av set. En mitten prissatta enhet vanligtvis ger tillräckliga prestanda, men kommer inte att bryta banken.
4

Choice kommer att begränsas av storleken, så använd Biltema guide för den storlek som krävs för fordonet, då se vad de har tillgängliga. När du hittar en modell som passar alla ovanstående behov, var inte rädd för att shoppa runt, vara försiktig med att hantera källor på nätet som eBay, så många chocker som säljs på nätet är "renoverad" eller returnerade produkter
<. br> 5

Sök på nätet efter recensioner på chock enheter och tillverkare innan du köper. Den glödheta, coil-over, dyr modell skulle kunna vara en usel enhet, och den billigaste modellen i butiken kan rebadged top-notch utrustning. Det enda sättet att ta reda på är att forska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95070.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.