Broms Controller Kopplingsinstruktioner

Stora bogserlina bakom släpvagnar och husvagnar använder elektroniska bromssystem för att komplettera den bromskraft ges av bogsera fordonets bromsar. På sena modell lastbilar och stadsjeepar, är fordonet ofta utrustade med en bogsering paket som ger kontroll för elektroniska bromssystemet. Om du vill använda en äldre bil, eller en bil utan en bogsering paket, för att dra en stor släpvagn eller husbil, kan du installera en eftermarknad broms controller. Saker du behöver
Open-end eller justerbar Drill skiftnyckel
3/8 tums borr Billiga 3/8 tum genomföring
Auto-reset brytare
Skruvmejslar
sidavbitare
Crimp skarvar
Wire crimpers
Wire Tap skarv
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa (-) kabeln från batteriet i släptåg fordon med en öppen ände eller skiftnyckel. Välj en monteringsplats på bilens instrumentbräda som ger enkel åtkomst till bromsen styrenheten. Montera regulatorn på den valda platsen med medföljande fäste och skruvar.
2

Borra ett hål i bilens brandvägg med en borrmaskin och en 3/8 tums borr. Sätt en 3/8 tum genomföringen i hålet. Kör de svarta och vita trådar från bromsstyrningen genom hålet i brandväggen in i motorrummet. Kör kablarna till bilens batteri, undvika rörliga delar och komponenter avgaser.
3

Anslut en auto-reset brytaren till den positiva (+) polen på fordonets batteri med en öppen- slutet eller skiftnyckel. Se till att brytaren har rätt strömstyrka för bromsarna på bilen som bogseras. Anslut den svarta kabeln från bromsen styrenheten till terminalen på brytaren och dra terminalen skruven ordentligt med en skruvmejsel. Anslut den vita kabeln från bromsen styrenheten till terminalen på den negativa kabeln på dragfordonet.
4

Kör blå kabeln från bromsen styrenheten bakom dragfordonet och anslut den till blå kabel från den kvinnliga trailern kontakten på dragfordonet. Skala 1/2 tum av isoleringen från båda trådarna och skjut blanktrådsändar in en butt-kontakt. Crimp kontakten säkert med tråd crimpers.
5

Lokalisera bromsljuskontakten ovanför bromspedalen i dragfordonet. Identifiera den tråd som ger 12-volts ström till bromsljusen när bromspedalen är nedtryckt. Anslut den röda kabeln från bromsen regulatorn till 12-volts bromsljus tråd med en skarv tråd kran.
6

Anslut den negativa batterikabeln och dra åt den med en öppen ände eller skiftnyckel. Anslut den manliga ledningar kontakten från trailern till den kvinnliga kontakten på dragfordonet. Justera bromsen styrenheten enligt tillverkarens anvisningar och testa släpvagnens bromsar och belysning. Kontrollera alla anslutningar om bromsarna eller lampor inte fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85367.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.