Hur man installerar Cold Air Induction

Den exakta processen för installation av kall luft kåpa induktion varierar något för varje bil på vägen. Emellertid är det grundläggande konceptet detsamma eftersom alla moderna bilar använder en spjällhuset och ett filter ruta för att dra kall luft från framsidan av bilen så att den kan tvingas in i motorn. En kall luft kåpa induktion kit ersätter vanlig luft rutan och kanalsystemet så att du kan tvinga mer kall luft in i motorn, vilket ökar din hästkrafter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Leta luftfilterboxen som håller din motor luftfilter. Denna box är oftast placerad i vänster eller höger fram av motorrummet och är svart till färgen. Lådan har en räfflad luftkanal som sträcker sig från den till spjällhuset, som ligger på översta framsidan av motorn.
2

Ta bort locket från luftfiltret rutan och dra den gamla luftfiltret ur lådan.
3

Ta bort skruvarna som håller fast luftfiltret rutan till inre stänkskärmen och radiator stöd. Vanligtvis dessa bultar är i rutan, även om de kan vara på utsidan av lådan i vissa fall. Vanligtvis tar en hylsnyckelsats för borttagning.
4

Använd en Phillips skruvmejsel för att ta bort bandet klämman som håller fast kanalsystemet till framsidan av spjällhuset.
5

Inspektera kanalsystemet för någon kabelstammarna ansluten till den. I vissa fall är massan luftflöde sensor fäst till kanalsystemet. Om det är, ta bort skruvarna som håller den på plats med en skruvmejsel. Du kan också hitta avluftningsventilen för överföringen. Detta är ofta kopplad till kanalsystemet. Om det är, koppla ur den.
6

Lyft gamla luftfilter box och kanalsystemet ur motorrummet.
7

Säkra metallen kall luft sköld i stället för den gamla luftskåpet. Denna metall sköld håller motorns värme från luftfiltret. Den har ett stort hål i sidan av den för att acceptera det nya kanalsystemet. Bolt skölden på plats med socket set.
8

Anslut gummistövel till spjällhuset med ett band klämma. Skjut den ena änden av det nya kanalsystemet i hålet i skölden och skjut sedan den andra änden i gummistövel på spjällhuset. Säkra kanalsystemet till start med ett band klämma.
9

Skjut den nya luften filer på kanalsystemet. Filtret vilar mellan skärmen och det inre stänkskärm. Fäst filtret till kanalsystemet med en bandklämma.
10

Sätt massan luftflöde sensor i nya kanalsystemet och anslut positiva vevhus ventilen in i kanalsystemet, om det behövs.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85905.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.