Billig sätt att öka hästkrafter på en Mustang 3.8

Den 3,8 liters Ford /Essex V6 släpptes första gången 1982 och då den lilla sex producerade 112 hästkrafter vid 4.200 rpm. Under åren motorn plockas upp inkrementella effekthöjningar på mellan 140 hästkrafter 1988 till 155-160 hk från 1996. Ändå är motorn inte en lada-brännare, för att vara säker. Men om du äger en sådan Mustang och är på en stram budget, det finns flera sätt att plocka upp några power utan att tömma plånboken. Chip Förändring

Dagens motorer körs huvudsakligen på datorer, och en viktig kraftverk systemet är den elektroniska styrenheten, eller ECU. Tillsammans med ECU är en rad stödjande kretsuppsättningar som gör hela arbetet styrsystem effektivt. Dessa komponenter styr bränsle /luft-blandningen och en mängd andra processer, såsom ventiltider. Lager chip komponenter fabriken programmerad för att arbeta i ett de-tuned läge för att öka bränsleeffektiviteten, tillsammans med att ge lång livslängd motorservice. Men i cirka 15 minuter och för omkring 70 dollar kan du öka din 3.8 's hästkrafter med så mycket som 7 procent bara genom att byta ut ett lager elektroniskt chip set med en prestanda set.
Luftintag Kompressor

Ren luft är avgörande för uppkomsten av maximala hästkrafter och 3,8 är inte annorlunda i detta avseende. Luftintaget processen kan förbättras genom att lägga till en enkel luftintag supercharger.This komponent vilar inuti motorns intag slang och snurrar som insugningsluft passerar genom den roterande enhet för framställning av en högre luftvolym vid punkten för förbränning. Beroende på diametern på kompressor din 3.8 kan producera allt från 10 till 50 extra hästkrafter. Kostnaderna varierar men vanligtvis sträcker sig från $ 30 till $ 70.
Exhaust Tip Addition

Det billigaste och snabbaste sättet att lägga lite mer kraft till din 3,8 är att installera ett tillbehör megafon, eller rak spets vid slutet av din avgasröret. Dessa eftermarknaden komponenter kan antingen svetsas eller skruvas fast på röret. Visst, du kommer inte att uppleva en betydande skillnad, men du kan plocka upp en eller två hästkrafter genom att helt enkelt utöka den utgående gasflöde. Kostnaden kan vara så lågt som $ 7, eller så mycket som $ 60, beroende på konfiguration av spetsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95321.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.