Hur du ändrar en Smalband O2 Sensor Över till en Wideband sensor

En smalband O2 sensor används främst för avstämning av förhållandet luft bränsle i bilen. Fabriken O2 sensorns syfte är att mäta mängden luft och bränsle blandas i spjällhuset. Det gör det indirekt som ett slags "backup"-system på gaspådrag och intag systemet. Genom att mäta avgaserna, den kan se hur mycket luft och bränsle var i förbränningskammaren. En bredbandig O2 mäter helt enkelt ett bredare spektrum av luft till bränsle blandningar och låter dig finjustera motorn för ett anpassat racing program. Saker du behöver
Jack med 2 pallbockar
Socket med hylsnyckel
O2 borttagningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Placera domkraften under frontjacket punkt och lyft upp på fordonet. Placera pallbockar under främre nypa svetsar av fordonet. Dessa är normalt placerade direkt under den främre föraren och passagerare sidodörrar. Sänk bilen på pallbockar.
2

Klättra under fordonet och hitta dina O2 sensorer. Det finns ett före katalysatorn (den långsträckta, förstorade "ägget" inline med ditt avgassystem slang) och en efter katalysatorn. Koppla den elektriska kontakten kör till O2-sensor. Detta är en plug-Style-kontaktdon. Tryck ner den kvarhållande fliken och dra ur kontakten från O2-sensor. Vrid O2 sensorn moturs med en O2-sensor borttagningsverktyg att ta bort det.
3

Installera den nya bredbands O2-sensor. Den bredbandiga O2-sensor kommer att passa rätt in i området där den gamla O2-sensor var. Vrid O2-sensor medurs och återansluta den elektriska ledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83908.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.