Turbo Clutch Krav

Som regel turbomotorer skapa mycket mer moment vid ett givet varvtal än naturligt aspirerade (icke turboladdade) motorer av samma storlek. Clutch val är avgörande för såväl prestanda och livslängd, trots allt, kan bilen bara använda så mycket makt som dess svagaste länk kan överföra. Ändå skulle det inte skada att komma ihåg att kopplingen styrka måste blandas med mer praktiska bekymmer för körbarhet och drivlina styrka. Styrka

Även om du kan frestas att bara köpa den starkaste och grippiest koppling på marknaden, tänk på att kopplingen är utformad som en svag länk. Motorer med mycket stora turboaggregat kan snabbt gå från ingen makt och massor av eftersläpning vid låga varvtal till massiva vridmoment och hjulspinn. Mycket styva kopplingar kan inte bara göra modulering svårare, men kan faktiskt orsaka drivlinekomponenter, såsom axlar och transmissioner, att gå sönder om de inte klarar av uppgiften. Medan byta brända kopplingar kan vara en smärta i ryggen, det är mycket billigare än att byta en växellåda.
Progressivitet

För bilar med mycket stora turboaggregat, kan boost stiga från ingenting till fullt inom 500 RPM, vilket gör progressivitet (förmågan att modulera kraftöverföring) en kritisk fråga. Old-school, singel-plattan kopplingar fanns gott starka, men deras mycket styrka gjorde dem en on /off-affären. För turbo bilar, betyder det att du går från bloggat ner till hjulspinn och tillbaka igen, på jakt efter dragning hela tiden. Moderna två-och tre-plattan kopplingar erbjuder flera stadier av ingrepp, vilket gör dem idealiska för turboladdade applikationer.
Körbarhet

mjukare fjädrar gör för en ljusare koppling och lättare körning. Inte bara kan detta vara en välsignelse till vänster quadriceps i stop and go trafik, det gör också att bilen lättare att starta utan att stalla. Som ett extremt exempel, ta en titt på din "genomsnittliga" Formel 1 bil: dess koppling pedaler är rock hårt och har ca 1/2 tum av lek, vilket är anledningen till att oerfarna förare har varit kända för att stanna dem på över 5000 RPM. En enkel lösning för att leva med en styv koppling är att installera en längre eller justerbar kopplingspedal (om du har i rummet). En en tum längre kopplingshandtaget kan minska trycket krav med så mycket som 20 procent, och kommer att ge dig lite mer utrymme för att leka med mellan full befrielse och fulla engagemang.
Material

Om din turbo bil ser en hel del av gatan miles, sedan gå till antingen en traditionell organisk koppling eller kol-keramik. Carbon-keramik kopplingar erbjuda mer värmetålighet och bättre uppspänning för 400 + hästkrafter bilar, men är nästan lika progressiva som organiska. Såvida du bygger en dedikerad racer, hålla sig borta från de mäktiga Kevlar och sintrade kopplingar järn. Segmenterade Kevlar kopplingar (som har sektioner av friktionsmaterial saknas) är konstruerade för att motstå glasrutor och överhettning, men är inte alls lika förlåtande som din genomsnittliga kol-keramik. Sintrat järn clutch material (som är gjord av super-värme järnpulver tills det klibbar ihop) svetsar huvudsak sig till svänghjulet varje gång den ingriper. Sintrat järn är antingen helt fastnat på svänghjulet, eller är det inte, dessa kopplingar är ungefär lika progressiva som en strömbrytare

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95320.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.