Hur Airbrush en bil Trunk

Airbrushing en bil trunk ger dig konst i rörelse. Konstverket går vart du än går och hjälper dig att synas. Nyckeln till att lyckas på denna mobil konstform är förberedelse. Ingen färg jobb är tillräckligt bra för att täcka en dåligt förberedd yta. Men med rätt tid i beredning, kombinerat med en gedigen ansökan teknik kan du skapa rullande konst som får uppmärksamhet oavsett var du råkar vara körning. Saker du behöver
Automotive grade maskeringstejp
Dammask
Skyddsglasögon
Gloves
Orbital Sander
Sandpapper (120 grit, 320 grit) katalog Red Scotch ljus
Automotive grundfärg
slipblock
putstrasa
Avfettaren
Paint sealer
Airbrush
Paints
Klarlack
Visa fler instruktioner

1

Förbered stammen för målning. Tvätta bilen tills det är obefläckade, ta bort all smuts och skräp från ytan av stammen.
2

Använd maskeringstejp för att maska ​​bort kanterna på delarna som förbinder med bålen, speciellt fönstren, sido-och bakre paneler, lampor och stötfångaren. Om endast täcker en del av stammen, maskera den del av stammen som inte ska målas.
3

Don skyddsutrustning, inklusive andningsskydd, gummihandskar, skyddsglasögon och långa kläder som täcker så mycket hud som möjligt
4

Sand den omaskerade delen av stammen med planslip utrustad med 300 -. 400-slippapper. Använd den platta av slipmaskinen för att täcka hela ytan, med användning av en liten cirkelrörelse. Se till att inte sand genom maskeringstejp på kanterna. Sand bort den glansiga finishen på billack tills du har skapat en slät, jämn finish på stammen. Den slipprocess lägger även textur på ytan av stammen för att färgen ska hålla sig till. För svåråtkomliga hörn, använd en röd Scotch ljus pad att slipa ytan.
5

Prime området genom att spraya med bil grundfärg och låt det torka över natten.
6

Place 320-grit sandpapper på en slipkloss och sand grundfärgen tills du skapar en slät yta.
7

Ta bort maskeringstejpen från din bil trunk. Blås bort resten kvar från slipning med tryckluft från airbrush. Applicera ett avfettningsmedel för stammen för att avlägsna alla spår av olja från dina händer. Ta bort allt damm från området och låta dammet stå över natten.
8

Tillämpa maskeringstejpen och don din skyddsutrustning.
9

Kör en putstrasa över trunk för att avlägsna damm som kan ha etablerat sig sedan applicera ett lager sealer till färgen och vänta två timmar för den att torka. Den sealer hjälper till att bilda en yta för din airbrushing över primern.
10

Måla stammen med det önskade mönstret och färgerna. Använd långa slag att måla stammen, håller airbrush 6 inches från ytan av stammen. Arbete i lager om måla en bild, målning bakgrund områden i bilden först. Till exempel, om att måla ett moln på en himmel, först måla himlen, låt det torka och sedan måla moln på blå himmel bakgrund. Låt varje lager torka lite längre innan ett täckande lager. Rikta airbrush direkt på stammen, inte i vinkel. Besprutning med en vinkel kan tvinga måla under maskeringstejp. Att måla mer i detalj, flytta airbrush närmare stammen yta, detta kommer att skapa ett tätare skikt av färg
11

Spray tre lager klarlack över lack, efter avslutad målning. , för att täta i färgen och för att skydda den från skador. Använd en ljus lager av klarlack för det första skiktet, lätt täcker bålen. Följ detta skikt med två fulla skikt, som tillåter en två timmars torktid mellan varje skikt. Låt sista skiktet sitta över natten.
12

Ta bort maskeringstejpen att se det målade området mot resten av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83718.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.