Hur man målar en glasfiber Toppers

Glasfiber toppers har en Sheeny, slick yta som är svår att måla. De flesta är täckta av en gel beläggning, medan andra är helt enkelt ofärdiga glasfiber. Regelbundna färger följer inte dessa ytor, vilket gör rekonditionering problematisk. För att måla en topper måste speciella primrar användas. Dessa fungerar som dubbelhäftande tejp, vilket ger en klibbig yta på båda sidor. Det vilar på utsidan av topper och låter färgen att hålla fast vid det. Saker du behöver kommenterar: Mineral sprit
Rena trasor
Glasfiber primer
Sand papper, 200-grit
slipblock
sprutpistol
Glasfiber måla
Visa fler instruktioner
1

torka ytan av topper med en ren trasa och lacknafta (eller ett liknande rengöringsmedel). Detta kommer att ta bort fett, smuts och rester av fabriken på topper möjliggör enklare tillämpning av primern.
2

Spray glasfiber primer på topper yta med hjälp av en pistol paint spray. Applicera primern i ett jämnt lager på hela ytan som skall målas. Låt sedan primern torka i 12 timmar eller enligt anvisningarna på primern s märkning.
3

Sand primer yta med 200-grit sandpapper och en platt slipkloss hand. Bara ta bort ett tunt lager av primer, lämnar de flesta av den första beläggningen i takt. Rengör ytan av underhållningsvärde. Applicera sedan ett andra lager grundfärg till ytan med pistolen. Låt detta stå och torka, liksom. Efter färgen är torr vid beröring, sanden ner igen med ett block och sandpapper. Torka sedan bort topper med en ren trasa.
4

Spraya på täckfärg av glasfiber färg med färg pistol. Efter denna första skiktet har torkat, våt sand till en jämn yta med vått sandpapper på slipkloss. Torka rent och tillämpa slutliga lager färg till topper.
5

Sand och applicera ytterligare skikt som krävs för att slutföra din topper. Så många som fem skikt kan användas, och minst två skikt rekommenderas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84132.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.