Hur man installerar mätare på en bil

Varvräknare, oljetryck, temperatur: vilka typer av eftermarknaden mätare du kan lägga till din bil varieras. Emellertid är den grundläggande processen för hur man installerar dem samma. Oavsett om du ersätter original mätare som inte längre fungerar eller lägga till ytterligare sådana, är allt du behöver några grundläggande elektriska skarvning färdigheter och ungefär en timme att installera oavsett vilken mätare du önskar att din bil. Saker du behöver
Drill (om det behövs) katalog Phillips
skruvmejsel 14-gauge elektrisk tråd
Elektrikers crimptång
Elektrisk
tejp
Visa fler instruktioner

1

Bestäm var du vill installera mätare i bilen. Medan strecket är ett självklart val, kan du också installera dem på sidan av ramen för vindrutan så att de fortfarande är i vyn men inte adderas till det aktuella streck. Du kan också placera dem under instrumentbrädan.
2

Se om det finns några förborrade hål för att fästa eftermarknads mätare som redan finns i din instrumentbräda. Troligtvis dessa kommer att vara placerad på undersidan kanten av instrumentbrädan. Om det inte finns några befintliga hål, använd höljet på din nya mätare som mall och borra några där du vill att mätaren ska vara.
3

Montera mätaren i förutsatt höljet . Vanligtvis är det relativa in i höljet bakifrån med de tre trådarna lossnar mätaren springa ut på baksidan. Använd en Phillips skruvmejsel
4

, skruva höljet (med mätaren) i läge .
5

Koppla bort den negativa kabeln till bilens batteri.
6

Klipp och skarva den röda (eller gult på vissa mätare) tråd i den matningstråd av en av dina befintliga mätare. Fodret tråd är tråden som ger elektrisk ström till mätaren, kommer du vill skapa en trevägs skarv så matningstråd matar båda mätarna.
7

Klipp och skarva den vita kabeln från mäta in den tråd som löper från strålkastarna byta till strålkastarna. Återigen, skapa en trevägs skarv med tråden från strålkastarna omkopplaren skarvning till strålkastaren tråd och mätaren ljus tråd. Detta sätt guage tänds automatiskt när du slår dina strålkastare på.
8

Ground mätaren. Gör detta genom att antingen ansluta den svarta kabeln från mätaren direkt till en metall del av bilens ram eller skarvning den i en annan jordkabel från instrumentbrädan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83349.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.