Hur man bygger en 400 Chevy Race Engine

Chevrolet 400 kan ha varit den största förskjutningen small block GM någonsin producerat, men det var aldrig avsedd för storhet det en dag skulle se. En produkt av den dystra 1970, 400 s ökade förskjutning hände bara för att GM inte kunde hitta ett sätt att få sin 350 för att göra det vridmoment som lastbil köpare önskas samtidigt uppfylla utsläppskraven. Årtionden senare, har detta mest massiva av möss anses vara en av de bästa prestanda plattformar ute-förutsatt att du kan hitta en. Saker du behöver
Full uppsättning grundläggande handverktyg
Full uppsättning metriska och standard uttag
Verktyg för kapning, slipning och svetsning av metall
Fabrication och metall-bildande utrustning | Momentnyckel
Utförsäljning och mätverktyg
Visa fler instruktioner
1

Börja med en eftermarknad järn motorblock från Motown, World Products, Merlin eller GM: s "Bowtie" tuning division. Ett lager två-bolt main cap 400 blocket skulle inte ha en chans att hantera den typ av makt denna kombination är kapabel till.
2

Installera ett förfalskat 43040 chrome-moly vevaxeln med en 3,75 tums stroke , 2,448 tum elnätet och 2.10 tum tidskrifter Rod. Lunati, Motown, örn och Scat göra sådana enheter. Utnyttja 6.00 tum långa, smidda, I-beam vevstakar rankade minst 950 hästkrafter, denna kombination kommer att överstiga det med ganska lite, men fabriken hästkrafter förutsätter att du kommer att använda höga varvtal för att göra makten. Den turboladdare användes i denna ansökan är mycket lättare på stavar än höga varvtal. Installera en uppsättning av 2618 smidda aluminium, turbo-specifika kolvar med en 4.155 hålstorlek och en 28cc skålen.
3

Installera en hydraulisk rulle kamaxel med 236 graders duration vid 0.050 lyft på insug och avgas och 0,60 inches av total lift. Länka vevaxeln till kammen med en växel-enhet istället för en kamkedjan.
4

Installera en uppsättning race-spec aluminium huvuden flyter minst 113 cfm och 90 cfm på insug och avgas ( respektive) vid 0.200 inches av hiss, och 284 cfm och 204 cfm på insug och avgas (respektive) vid 0.650 inch lift. Huvudena bör ha 67cc brännkammare för att ge ett kompressionsförhållande av ca 09:01 med en 4.155x0.043 koppar topplockspackning. Brodix, World Produkter och dart alla göra sådana huvuden. Använd Inconel avgasventilerna att hantera värmen.
5

Bolt på en plåt intag utformad för att fungera med multi-point bränsleinsprutning. Sedan använda en omprogrammerbar eftermarknaden insprutningssystemet. Holley, Accel och Electromotive gör alla sådana system. Installera £ 83 /injektorer hr och en retur-stil bränslepump /regulator /line paket kan bibehålla minst 60 psi. Den 62 mm spjällhus från en 2003/04 Mustang Cobra kommer att fungera för Air Control.
6

Installera en uppsättning skräddarsydd turbo avgassystem rubriker med 314 rostfritt stål flänsar och 2-tums diameter, 321 rostfritt stålrör. Utnyttja en uppsättning av elektroniskt styrda avgas Wastegates. Använd en uppsättning av turboladdare i 70 till 72 mm inlopp, oavsett vad tillverkaren eller kompressor trim nivå du väljer, är hästkrafter bestäms ytterst av inloppshöljet storlek
7

Anslut turboaggregatet uttag till spjällhuset. via den största kapaciteten luft-till-luft intercooler som passar i din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84525.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.