Hur installerar jag en Dual Battery System i ett fordon?

Installera ett dubbelt batterisystem i ett fordon kan göras på två sätt, beroende på elektriska krav. Installera dubbla batterier i serie kombinerar utspänning av de dubbla batterier men bibehåller samma kapacitet. Till exempel, två 12-volts batterier kopplade i serie, åstadkomma en utsignal av 24-volt. Dubbla batterier parallellkopplade, inte ökar produktionen, men fördubblar kapaciteten. Om du behöver öka kapaciteten, koppla batterierna parallellt, för ökad spänning, tråd i serie. Båda metoderna för att installera ett dubbelt batterisystem är måttligt lätt. Saker du behöver
Wrench
Två nya batterikablar
Visa mer Instruktioner
seriekoppling
1

Kontrollera spänningen av fordonet innan du installerar en dubbel batterisystem. Fordonet måste kunna verka på den kombinerade spänningen av de dubbla batterier. Om den kombinerade produktionen överstiger bilens spänning, kommer du skada elsystemet och blåsa sina säkringar. Om du installerar två 6-volts batterier, måste bilens spänning arbeta med 12-volt.
2

bort batterikablarna från terminalerna på det befintliga batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Placera det andra batteriet så nära som möjligt till det befintliga batteriet och fixa det på plats ordentligt
3

Anslut ett nytt batteri kabeln till den negativa. "-" Polen på ursprungliga batteriet och anslut den andra änden till den positiva "+" terminal för det andra batteriet.
4

Anslut den negativa eller svarta batterikabeln från fordonet, till minuspolen på det andra batteriet.

5

Anslut den positiva eller röda batterikabeln från fordonet till den positiva polen på befintliga eller första batteriet. Fordonet drivs med ett dubbelt batterisystem i serie.
Parallell kabeldragning
6

bort batterikablarna från befintliga batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Placera det andra batteriet så nära som möjligt till det befintliga batteriet och fixa det på plats ordentligt.
7

Anslut ett nytt batteri kabel till minuspolen på det befintliga batteriet och anslut den andra änden till negativa terminalen av det andra batteriet.
8

Anslut ett nytt batteri kabeln till den positiva polen på det befintliga batteriet och anslut den andra änden till pluspolen på det nya batteriet.
9

Anslut den negativa kabeln från bilen till den negativa terminalen på din befintliga batteriet. Du har nu två kablar som är anslutna till detta uttag.
10

Anslut den positiva kabeln från bilen till pluspolen på det befintliga batteriet. Kontrollera alla kablar är ordentligt monterade. När du är klar, driver denna dubbla batterisystem parallellt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84571.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.