Hur man väljer Sandblasting Media

Sandblästring är en process, i vilken sand är glaspärlor eller något annat medium skjuten med hög hastighet genom en maskin över ytan av ett hårt material tills den slipades jämn. Sandblästring sker ofta för att ta bort ett tidigare avslut på ett objekt för att ta bort rost, eller förbereda en yta för att få ett nytt lager färg. Den typ av medium som används för att blästra ytan beror på hur svårt avlägsnande är och hur mycket påverkar materialet tål. Instruktioner
1

Börja med en mild medium om du är osäker. Om du är osäker på hur materialet tål sandblästring är det bäst att välja den mildaste mediet och arbeta dig uppåt. Valnötsskal är en mindre slitande sandblästring media som du kan använda och är helt biologiskt nedbrytbara, så det finns ingen oro för miljöpåverkan. Majskolv är också biologiskt nedbrytbart och kommer inte att etsa det material som blästras. Pimpsten är den mjukaste av alla blästermedel. Det används ofta för att ta bort färg från mjukt trä. Tänk glaspärlor som medium
2

. Glaspärlor ger en mjuk, ljus yta som är mer attraktivt än kantiga media. Glaspärlor kan återvinnas upp till 30 gånger. Krossat glas grus tillverkad av 100 procent återvunnen flaska glas finns också.
3

Välj plastpärlor för fordonsindustrin sandblästring. Plastpärlor är gjorda av akryl, polyester, melamin och urea. De levererar en hög stripping takt utan att skada eller skevhet det underliggande materialet.
4

försiktig med rengöring om du använder aluminiumoxid, en annan mildare medel på sandblästring paletten. Den består av små korn av aluminiumoxid och är mycket långvariga. Nackdelen med detta medium är att man noga måste kassera materialet efter det används.
5

Använd kiselkarbid för tuffaste jobben. Kiselkarbid är det svåraste mediet för sandblästring. Det möjliggör kortare spränga tider och lägre kostnader totalt sett än andra medier. Det kan återvinnas flera gånger än aluminiumoxid eller sand.
6

Pick stål grus eller stålkulor för speciella finish. Även mjukare än aluminiumoxid medium, lämnar stålsand en etsad yta som gör det lättare för färg att fästa. Stålkulor används för peening verksamheten att lämna en jämn, polerad yta. Skottet kan användas upp till 3000 gånger och ger minimal damm.
7

Prova torris blästring. En av de nyaste metoderna för sandblästring använder kompakta torrispellets skjuten i en stråle av tryckluft. Torr Ive används för att rengöra maskiner, elinstallationer, elektromekanisk utrustning och andra ytor där rester från vanliga sandblästring teknik skulle vara skadlig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83525.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.