Hooker Headers Installationsinstruktioner

Hooker Headers är en av de mest etablerade namnen i sidhuvudet verksamheten. Installera en uppsättning Hooker headers på en bil är en av de mest effektiva sätten att få mer kraft från motorn. Stock grenrör är oftast restriktiva, med mindre än optimala utblåsningspassager. Ett rörformat header blir tillbringat avgaser ur motorn betydligt mer effektivt, vilket gör att motorn att producera mer hästkrafter och köra mer effektivt. Denna artikel behandlar en översikt över huvudet installation, som kommer att variera från bil till bil. Konsultera din instruktionsbok för mer specifika instruktioner. Vad du behöver

För att korrekt installera en uppsättning Hooker headers, rekommenderas det att du använder en manuell fabrik verkstad för att underlätta avlägsnandet av grenrör. Du behöver också en komplett socket set och ratcheting skiftnyckel, öppna skiftnycklar, en momentnyckel, pallbockar och en domkraft. Avfettning, WD-40 (eller någon typ av penetrerande smörjmedel) och lump kommer också att vara till hjälp.
Koppla bort Stock Fördelare från avgasflödet

Det första steget för att installera Hooker headers på din bil är att palla upp den och placera den säkert på pallbockar. Från bilens undersida, leta där grenrören fäster resten av avgassystemet och skruva isär rören med en skiftnyckel. Detta kommer att variera från fordon till fordon, men bör vara relativt enkel. Beroende på typ och år av fordon, kan du behöva koppla en mängd olika komponenter för att möjliggöra avlägsnande av grenrör, vilket kan innefatta fästen mångahanda stöd, Styrlänkmekanism och andra delar. Det hjälper också att spraya WD-40 eller någon typ av penetrerande smörjmedel på alla bultar som ska tas bort.
Bort grenrören

från motorrummet , lokalisera skruvarna som håller grenrören till motorn. Detta är vanligtvis sex eller åtta bultar per samlingsrör, beroende på typ av fordon. Du kan behöva ta bort vissa komponenter för att komma till grenrörsbultarna, inklusive förgasare, grenrör intag, bränsle komponenter injektion, eller tändstift kablar. Rådgör med din verkstad för närmare instruktioner. Ta grenrören från endera sidan av motorn. Addera installerar Headers

Innan du installerar den nya rubriker, rengör ytan där rubriker montera så det finns ingen packning material , olja eller smuts. Montera den nya packningen. Det kan hjälpa att använda en del tejp för att hålla grenröret på plats medan du installerar rubriker. Bolt rubrikerna till motorn och dra åt de header bultar eller muttrar. Under bilen, skruva den nedre delen av rubrikerna till avgassystemet. Dra dessa bultar och muttrar header till 20 till 25 Nm med en momentnyckel. Ersätt alla komponenter som togs bort i omvänd ordningsföljd. Efter rubrikerna är installerade, starta motorn och låt den komma upp till arbetstemperatur. Stäng av fordonet och kontrollera att skruvarna fortfarande är åtdragna ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95130.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.