Hur man installerar en Boost Gauge till en 7,3 Powerstroke

En boost mätare kan monteras på bilens 7.3 Powerstroke dieselmotor. Eftermarknad företag producerar boost mätare för att passa din stil, budget och bilens luftkrav tryck. Den Laddtrycksmätare porten måste installeras i insugningsluften-horn på din motor. Detta kräver borrning och gängning i luften-horn. Särskild försiktighet måste iakttagas för att säkerställa hålet borras noggrant och rakt, en felaktig hål kommer inte att acceptera anslutningen och kommer att orsaka läckor i systemet. Saker du behöver
spår pod
Skruvmejsel
Borrmaskin
Borr
Tap Wrench Tool Review ställa
Saxar
Visa fler instruktioner

1

Skjut Laddtrycksmätare på framsidan av mätaren pod tills mätaren stannar från att gå vidare. Placera mallen fäste på baksidan av mätaren för att hålla den på plats i baljan. Olika spårvidd tillverkare använder olika metoder för att säkra mätaren. Referera till instruktionsboken för rätt fäste installation.
2

Montera mätaren pod på instrumentbrädan i din Powerstroke-utrustat fordon, med hjälp av de medföljande skruvarna och en skruvmejsel.

3

Dra ledningsnätet från mätaren till säkringen panelen kvar i bilen. Fäst den röda kabeln till säkringen kontakten märkt "strålkastare." Fäst den svarta kabeln till marken skruven med en skruvmejsel (marken skruven är grön).
4

Skjut kontakten på slutet av det uppsving linjen. Lämna om 1/2-tums av linjen sträcker sig förbi kontaktdonet. Trä kontakten på kopplingen på mätaren och dra åt muttern med en skiftnyckel.
5

Dra uppsving linjen genom hålet i brandväggen. Hålet finns på förarsidan av motorn, under ratten. Kör linjen till insugsluften-horn, i motorrummet
6

. Intaget air-hornet är på baksidan av motorkåpan (som har "Powerstroke" stämplat på det) - det är ett cylindriskt metallhölje sektion som förbinder den stora luftslangen till turboaggregatet
7 Borra ett 5/16-tums hål in i toppen i inloppsluften-horn, med användning av en bit metall borr och en borrmaskin. Håll borren rakt för att säkerställa att en kvalitet hål görs.
8

Montera 1/8-tums NPT kranen i knacka verktyget hårdvara. Vrid knacka verktyget i hålet samtidigt som du trycker den med handen. Detta kommer att ge gängorna i hålet för NPT koppling för att ansluta. Avlägsna knacka verktyget ur hålet.
9

Thread NPT koppling som medföljde Laddtrycksmätare i hålet. Dra det, med hjälp av en skiftnyckel.
10

Kapa uppsving slangen till önskad längd med en sax. Trä NPT montering på slutet av det uppsving linjen. Lämna om 1/2-tums av linje som sträcker sig ut från kontaktdonet och skruva det på kopplingen i insugningsluften-horn. Dra åt förskruvningen med en skiftnyckel.
11

Starta motorn och kontrollera eventuella läckage i systemet. Fix, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85749.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.