Automotive uppfinningar Kvinnor

Många människor kan vara omedvetna dock att ett överraskande antal kvinnor var inblandade i utvecklingen av bilen, som vi känner den. I själva verket var några av de vanligaste delarna av den moderna bilen först patenterad av kvinnliga uppfinnare. Vindrutetorkare

Född i Greene County, Alabama, var Mary Anderson en fastighetsutvecklare med handeln. Men på en affärsresa till New York i 1902 hon märkte att under snöblandat regn stormar spårvagn operatörer körde med sina huvuden sticker ut genom sidorutan, eftersom de inte kunde se genom vindrutan. På att gå till Alabama hon uppfunnit en anordning bestående av en spak med en fastsatt gummi blad som kan vevas inifrån fordonet. Anderson gavs först ett 17-års patent på uppfinningen, vilket innebär att hennes rätt till den förfallit innan massproduktion inom bilindustrin började. Som ett resultat fick hon lite i form av royalty från hennes uppfinning. Än idag, vindrutetorkarna fungerar på samma grundkonstruktion som Anderson skapas.
Sleeve-ventil bilmotor

En av de mest prunkande kvinnliga uppfinnare av 19th century, Margaret E. Knight föddes i York, Maine, i 1838. Hennes första uppfinning var en maskin som automatiserat produktionen av papperspåsar. Även om hennes uppfinning ursprungligen stals från henne att hon vann senare en patenterad störning och använde henne vinster från detta fall fann den östra Paper Bag Co Knight var en viktig bidragande orsak till utvecklingen av den roterande motorn, patentering ett antal av sina komponenter och förbättringar, inklusive hylsan-ventil bilmotor.
Kevlar Däck

Stephanie Kwolek är en polsk-amerikansk uppfinnare född i New Kensington, Pennsylvania. Även om hon ursprungligen tänkt att satsa på en karriär inom medicin, började Kwolek arbetar för kemiföretaget DuPont 1946. År 1965 var hon en del av ett team som försöker att hitta en fiber som var stark nog ännu också lämpligen lätt att använda i däcken. Kwolek märkte att polymererna hon jobbade med på den tiden bildade flytande kristaller som kan spinnas till fibrer. I tester med däck fann man att dessa polymerer, senare namnet "Kevlar," inte skulle bryta i situationer där nylon skulle.
Turn Signal

Florence Lawrence var en Kanadensisk stumfilm skådespelerska kanske mest känd för sina framträdanden i filmer som "The Curtain Pole", "The Lonely Villa" och "The Automobile Thief." Hon var också uppfinnare av vad som nu betraktas som den första blinkers, som hon kallade "auto signalering arm." Det bestod av en knapp föraren kunde trycka som höjs eller sänks en arm på baksidan av bilen som anger vilken riktning han ämnade vända. Lawrence har inte patent på sin uppfinning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96582.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.