Hur hitta Kompatibel fälgar till en bil

Tack vare den svindlande mängd eftermarknaden och OEM (original equipment manufacturer) fälgar för din bil, att hitta rätt hjul kan vara en förvirrande företag. Hjul som inte passar ordentligt inte bara ser fel, men kan också påverka hanteringen av ditt fordon och därmed skapa en potentiellt farlig situation. Det finns några steg som kan göra det mycket lättare att få rätt uppsättning hjul på din bil. Saker du behöver
Måttband eller linjal
Visa fler instruktioner
1

bestämma den ursprungliga dimensioner hjulen som följde med bilen när den tillverkades. Du kan passa mindre eller större hjul och däck, men det är viktigt att veta vilken storlek hjul och däck tillverkaren tänkt att gå på bilen så att du har en idé om vad som kommer att passa. Wheel mått mäts utifrån två kriterier, bredd och diameter. Till exempel, om ett hjul mäter 15 från 7 inches, är det 15 inches över ansiktet av hjulet och 7 inches från ytterkant till innerkanten.
2

reda korrekt förskjutning av dina hjul. Förskjutningen hänvisar till där navet-monteringsytan är i förhållande till centrumlinjen för hjulet, vilket i sin tur lokaliserar hjulet i förhållande till fordonet. Korrekt offset hjul är avgörande när det kommer till att installera rätt hjul. Om hjulen sticka ut för långt från navet får däcken stör eller gnugga på karossen. Hjul som är alltför långt från navet och axeln kan också skapa överskott slitage på hjullager, nav och fjädringskomponenter. Om däcken är för långt in, kan de störa bromsar och fjädring. Felaktiga offset hjul kan också negativt påverka en bils hantering.
3

reda bulten mönstret på nav och hjul. Ett annat viktigt kriterium för att avgöra om ett hjul passar på din bil är bultmönster, som hänvisar till hur många hjulmuttrar eller bultar fast hjulet på navet och hur långt ifrån varandra hålen för muttrarna är. Till exempel, om ett hjul mönster är 4-by-100 (en vanlig VW bultmönster), finns det fyra lug hål och avståndet från centrum av en klack hål till hål mittemot det är 100 mm. Om ett hjul har ett udda antal hål, fem till exempel, är avståndet mätt från mitten av hålet till området mellan de två motsatta hålen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95150.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.