Hur man installerar en oljesticka på en Civic

De flesta Honda Civic kommer inte med en oljesticka som standardutrustning, vilket gör att lägga en eftermarknad olja mäta en smart investering. Lägga till en olja mätare kan hjälpa till att förlänga livslängden på din Civic med exakt visar bilens aktuella oljetemperatur eller tryck. Detta kan bidra till att förhindra oljerelaterade problem såsom överhettning och lågt oljetryck. Installera en olja mätare är en relativt enkel process som kan göras på så lite som två timmar. Saker du behöver
Wheel ramper
Hylsnyckel
Catch pan
Oljefilternyckel
oljesticka T-koppling
Blocknyckelsats
Drill
Engine olja
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och koppla bort minuspolen från batteriet. Guide fordonet vid hjulet ramper för extra clearance undertill.
2

Lokalisera Civic pan motorolja och placera en fångst pan under avtappningspluggen. Använd en hylsnyckel för att lossa och ta bort oljepluggen pan drain. Låt all motorolja rinna ut ur pannan. Byt ut pannan när du är klar.
3

Leta oljefiltret på sidan av motorblocket. Använd ett oljefilter skiftnyckel för att lossa och ta bort filtret. Dumpa eventuell kvarvarande olja fastnar i filtret i dropplådan.
4

Lokalisera oljetryckgivare ovanpå oljefiltret kaviteten. Koppla den elektriska anslutningen från sensorn och ta bort själva sensorn med en hylsnyckel. Sätt i och dra åt den T-kopplingen i sensorurtagningen. Dra åt T-kopplingen ned med hylsnyckeln.
5

Fäst oljetryckgivare till ena änden av T-kopplingen och visaren slangen till den andra änden. Använd en kombination skiftnyckel för att dra åt mätaren slangen till T-kopplingen.
6

Använd en borr för att skapa ett hål i motorrummet brandvägg. Kör gauge ledningarna genom hålet till fordonshytten. Anslut mätaren slang och ledningar för olje mätare och montera enheten inne i kabinen. Vanliga platser är insidan A-stolpen och utsidan av kombiinstrumentet.
7

Bifoga ett nytt oljefilter till fästet. Använd oljefilternyckel att dra åt filtret på plats. Ta av locket från oljan fyller behållaren och tillsätt önskad mängd olja för din Civic motor, vilket noterades i bruksanvisningen.
8

Anslut minuspolen kabeln till batteriet och flytta dropplådan ur vägen. Kontrollera oljenivån med mätstickan och lägga till ytterligare mängder motorolja vid behov. Kontrollera under fordonet för eventuella läckor.
9

Guide fordonet bort av hjulet ramper. Tillslut dropplådan och transportera den till närmaste bildelar utlopp eller reparationsverkstad för säkert omhändertagande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87101.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.