Kabeldragning Anvisningar för Impulse bromsspak

Elektronisk broms controllers erbjuda fordonsförare möjlighet att manipulera en släpvagn bromskraft medan bogsering. Vanligtvis kommer resor släpvagnar över 5.000 pounds förses med ett elektriskt bromssystem. Bekvämt, kan förarna använda regulatorer såsom Hopkins Impulse varumärke för att underlätta fördelningen av makt från ett dragfordon till släpets bromsar. Använda regulatorn kräver minimal ansträngning av föraren efter korrekt installation och justering. Det är emellertid absolut nödvändigt att regulatorn ordentligt kopplas till fungera som den ska. Saker du behöver
Impulse broms controller
bogsera fordon
Hoppy varumärke kablage
12 och 14-gauge wire
Lödkolv
20-amp automatisk återställning brytare
Circuit testare
Visa fler instruktioner
installation med en enkel anslutning
1

Köp en Hoppy Enkel varumärke elektriska kontakten från en släpvagn leverans butik, eller bilens tillverkare, för användning i fordon utrustade med en fabrik bogsera paket. Anslut enkel anslutning till lämplig fordonets elektriska portal
2

, enligt tillverkarens specifikationer. Den plug-in portalen kan vara belägen under instrumentbrädan, eller insidan av fordonets elektriska kopplingsdosa i motorrummet.
3

Ställ regulatorn impuls bromsen inne i hytten på förarsidan brädan. Anslut trådarna sträcker sig från enkel anslutning till motsvarande ledningar sträcker sig från baksidan av Impulse bromsstyrningen använder elektriska butt kontaktdon. Beroende på platsen som enkel anslutning är ansluten till, kan vissa ledningar behöver dras genom bilens brandvägg.
Installation med Generic Wiring
4

Placera Impulse styrenheten på förarens sida av det inre av fordonet. Löd en 12-gauge vita ledningen till den angivna platsen på baksidan av regulatorn. Kör tråden genom fordonets brandvägg och fäst den till bilens negativa batteripolen insidan av motorrummet. Denna tråd kommer att fungera som en bergvärmepump för Impulse systemet.
5

Anslut en 30-amp brytare till dragfordonet positiva batteripolen. Säkra en 12-gauge svarta tråden till lämplig plats på Impulse bromsen styrenheten genom lödning på plats. Dra den svarta kabeln från styrenheten, genom brandväggen och koppla den till brytaren på batteriets pluspol. Den svarta kabeln kommer att fungera som en kraftkälla för kontrollern och bromssystem.
6

Tryck en krets testare till de olika trådarna sträcker sig från bilens stoppljus switch, ovanför bromspedalen. Identifiera den kalla sidan av brytaren och skarva en längd av 14-gauge röd tråd från kalltråd till den angivna platsen på Impulse controller. Den stoppljus switch låter bromsen regulatorn att automatiskt koppla släpets bromsar när bromspedalen är nedtryckt.
7

Löd en 12-gauge blå tråd i rätt kortplats på bromsen styrenheten. Dra kabeln genom brandväggen och den bakre delen av fordonet. Fäst tråden på rätt plats på fordonet-side trailer kontakt med en lödkolv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86790.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.