Det bästa sättet att sätta rubriker på en lastbil

Tubular rubriker är utformade för att ersätta den ursprungliga grenrör gjutjärn som de flesta lastbilar tillverkas med. Headers är en populär uppgradering. Gjutjärn grenrör är tunga och har mindre utblåsningspassager som inte är optimala för smidig, effektiv luftflöde. Dessutom, den grova gjutning av grenrör gjutjärn avbryter ett smidigt flöde av luft som använt avgaser ur motorn. Tubular rubriker har större utblåsningspassager och smidigare böjar och ytor som uppmuntrar en effektiv luftflöde, öka hästkrafter och vridmoment. Verktyg och förnödenheter

Innan du installerar rubriker på din lastbil, måste du samla några verktyg och förnödenheter för jobbet. För att lyfta fordonet behöver du en domkraft och en uppsättning pallbockar eller ens en fullstor bil lyft. En socket set och ratchet samt en momentnyckel behövs för att ta bort grenrören och installera nya rubriker. Du kommer förmodligen också att behöva diverse verktyg som skruvmejslar. Avfettning, packning remover och penetrerande smörjmedel är också bra att ha till hands.
Förbered installationen Headers

Innan du installerar rubriker, måste du ta bort den ursprungliga grenrör . Höj fordonet med domkraft och placera den säkert på pallbockar. Ta bort eventuella tändstift, bränsle komponenter injektion och allt annat som är i vägen. Konsultera din instruktionsbok för mer specifika instruktioner. Spray penetrerande smörjmedel på header bultarna och skruva isär de rubriker där de fäster motorn, med en socket. Du kan behöva använda en mängd olika tillägg för att ta bort skruvarna, som kan vara svåra att nå. Unbolt header där det fäster avgassystemet, unbolting och rörliga komponenter som rattstången om det är i vägen. Dra grenrören ur motorrummet. Spray packning remover på huvudet monteringsytan och avlägsna packningen rester och olja.
Installera Headers

När du har rengjort sidhuvudet monteringsytan plats rubrikerna i motorrummet mot motorn. Var noga med att installera nya packningar, liksom. Du kan använda ett par bitar av små band att hålla packningar på plats medan du installerar rubriker. Drar åt header bultar. Bolt rubrikerna till avgassystemet och byt ut alla delar som tagits bort eller lossas. Dra alla bultar ner till tillverkarens rekommenderade inställningar. Efter allt ominstalleras och är ordentligt åtdragna, starta bilen och låt om komma upp till arbetstemperatur. Stäng av motorn och med det fortfarande varmt kontrollera tätheten av bultarna och dra åt dem vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95151.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.