Hur man installerar en elektronisk Brake Control

Elektroniska bromsmanöverorganen möjliggör dragfordonet att engagera de elektriska bromsar på släpet. Ansluten till bromssystemet, är vagnens elektriska bromsar aktiveras när dragfordonet bromspedalen nedtryckt. Ansluta en elektronisk bromskontroll kräver tillgång till fyra trådar: makt, mark, broms och släp broms. De flesta fordon är utrustade med en suspension och drivlinan tillräcklig för att dra en släpvagn med elektrisk broms kommer att ha en plugg broms controller tillgänglig under instrumentbrädan. Instruktioner
Direct to Wire
1

Skär pluggen bort från broms controller. Vissa broms styrenheter levereras med en adapter. Om det inte finns någon kontakt dinglar från din, ansluta adaptern till bromsen styrenheten och fäst trådarna vid den yttersta punkten från regulatorn.
2

Strip 1/2-tums av isoleringen från ändarna av de fyra kablarna kopplade till bromsen styrenheten. Separera de fyra trådarna för att ge plats för att koppla fordonets ledningar.
3

Leta bromsen sele controller ledningar under instrumentbrädan i din bil. Utöka trådarna i selen, och jämföra färg och placering av trådarna på sin kontakt till bruksanvisningen diagram. Identifiera vilken tråd är för makt, mark, bromsledningen och elektrisk broms. Klipp de fyra kablarna från kabelnätet kontakten, och band 1/2-tums av isoleringen från varje.
4

Anslut varje kabel broms controller till motsvarande fordonets tråden enligt anvisningarna i bromsen controller instruktion häfte. Twist varje par av trådar tillsammans, vika anslutningen på sig själv och linda med eltejp.
5

Anslut trailern kontakten till dragfordonet kontakten. Tryck ner bromspedalen och ha en assistent lyssna på släpvagnens hjul för elektriska bromsar engagerande. Det kan också finnas ett surrande ljud. Justera känsligheten bromsstyrningen enligt tillverkarens anvisningar. Addera adapater Harness
6

Skaffa en sele adapter som ansluter bromsen controller till din bil märke och modell. Harness adaptrar är oftast helt specifik. Till exempel en "Plug-in Simple" kabelstam är helt namn på en bromskraftfördelning broms controller.
7

Utöka broms sele controller ledningar underifrån förarsidan streck.

8

Anslut kabelstammen adaptern till fordonets kabelnät plugg. Anslut kabelstammen adaptern till bromsen styrenheten kontakten. Om det behövs, anslut broms controller tråden på baksidan av bromsen styrenheten.,
9

Placera broms controller inom bekvämt räckhåll för föraren och montera den enligt tillverkarens anvisningar.

10

Testa regulatorn genom att ha en assistent lyssna efter släpfordonsbroms engagemang när bromspedalen är nedtryckt. Justera känsligheten på bromsen styrenheten enligt tillverkarens anvisningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96499.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.