V6 Mustang Exhaust Tips

Sexcylindrig Mustangs nytta på många sätt från plattformens mångsidighet. Alla Mustangs var utformade för att acceptera en V8, vilket gör avgassystemet uppgraderar en fråga om att följa stigen som fastställts av Ford för större motorpaket. V6-motorer kräver en något annorlunda strategi för att uttömma tuning från V8s, eftersom deras mindre förskjutning gör vridmoment kritisk för någon typ av prestanda. Välj rubriker för Torque

Strunt vad old-school heta rodders berätta om skinny avgasrör skapar mer vridmoment, varje bit av avgashastighet (den primära faktorn i vridmoment vid låga varvtal) produceras i och underhålls av header primära rören. Även om det är frestande att tänka på en 4,0-liters V6 som en 5,0-liters V8 med två cylindrar saknas, kan du inte bara slå på den högsta strömmande uppsättning rubriker för max effekt som du gör med en V8. Tänk lika långa primära rör obligatoriskt, ju längre desto bättre. Du aldrig kommer att vinna några hästkrafter debatter med en sugmotor V6 Mustang, så du kan lika gärna fokusera på att vinna tävlingar genom förspänning sidhuvudet markering mot vridmoment vid låga varvtal.
Få GT Dual Exhaust

Mustang V6 racers har använt dubbla avgassystem avsedda för GT sedan Ford började använda V6s i plattformen. Katalysatorn-back avgassystem som används på många V8 GT kan vara lite marginell för V8 bruk, men det flyter helt tillräckligt för den mindre V6. Lager Mustang GT cat-back system är ganska billig också, bara gå på någon entusiast forum och lägg ett bud på vissa begagnade rören. GT ägare ständigt uppgradera halvsats delen, så en bra, begagnad stock avgaser inte borde vara svårt att hitta lokalt.
Dual Exhaust Installation

GT dubbelt avgassystem är nästan en bolt-on affären men kräver skära fabriken Y-röret precis bakom katalysatorer. Du kan ta en av tre tillvägagångssätt på denna punkt. Du kan installera en X-pipe crossover att ansluta omvandlarna till GT avgas, vilket kommer att ge dig många fler hästkrafter och ett smidigare avgassystem tonen, du kan ansluta dem med två raka sektioner av slang och ett rakt H-pipe vågröret (bra för viss makt, men inte så mycket som en X-pipe), eller så kan du använda en balans rör och resonatorer tillsammans. Du måste köpa en full uppsättning av lager isolatorer och avgassystem hängare för GT avgaser.
Jämna Obs

Medan en GT avgassystem gör att du kan använda bättre klingande och bättre strömmande chambered ljuddämpare avsedda för en V8, men du vill ta itu med V6: s Buzzy motor notera innan du installerar dem. V6s tenderar att producera mer högfrekvent brus än V8: or, vilket leder till en ris-racer avgasljud och mind-bedövande drönare. Om du använder chambered prestanda halsdukar, kanske du vill överväga att använda en uppsättning av straight-through glasspacks ("cherry bomber") för att ansluta original avgassystem till GT dämpare istället för raka sektioner av röret. De glasspacks kommer att fånga en hel del att V6 surr innan den har en chans att vibrera ljuddämparen bostäder och drönare dig ur ditt sinne.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84046.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.