Volvo 850 avgassystem tips

Volvo 850 gjordes 1993-1997 och var den senaste i en lång rad av Volvobilar som erbjuds finmekanik, säkerhet, lyx och europeiska prestanda i ett paket. Över tiden, men kan även något så hållbart som en Volvo börjar se värre för slitage, särskilt avgassystemet. Bolting en eftermarknaden slutrör på en 850 avgaser är ett effektivt och billigt sätt att förbättra sitt yttre utseende. Varför installera en Exhaust Tip

Den främsta orsaken till att installera en eftermarknad avgassystem tips är att uppgradera utseendet på avgaserna. Avgassystem lider så småningom mot slitage. Även om din 850 fortfarande har spetsen fabriken avgaser (om det medföljde en), är det förmodligen rostig och bucklig från år av användning. Installera ett nytt tips är en omedelbar förbättring. En annan anledning till att du kan installera en eftermarknad tips på en Volvo är att förändra avgasljud. Använd en resonans tips i det här fallet, det har extra material i sin struktur som förändrar ljudet genom att fördjupa eller mellowing ut. Du skulle generellt använda detta på en eftermarknad avgassystem som är högljudda eller gällt. Addera Var att köpa din 850 tips
p Om du vill installera ett tips som är specifikt gjorde för 850, butik med leverantörer som säljer Volvo-specifika delar, som IPD och Euro Sport Tuning. Båda dessa företag erbjuder Avgasdelar som har utformats för att gå på Volvobilar. Du kan också installera en generisk slutrör. Se bara till att den inre diametern på spetsen är större än den yttre diametern av din befintliga dricks.
Typer av tips
p Det finns en mängd avgaser tips som passar på en 850, inklusive runda, ovala, kvadratiska och jämn rektangulär. För en konservativ bil som en Volvo, en traditionell rund eller oval spets ser bäst. Du kan också installera ett dubbelt uttag tips att ge din 850 en mer sportiga utseende. Tillgängliga ytor är krom, rostfritt stål, pulverlackerad och kolfiber. Tipsen kan sluta i ett snedstreck skära med en vass kant eller fasade ändar, oftast med på tips som har en dubbel väggkonstruktion.
Skötsel och installation

flesta avgassystem tips är utformade för att skruvas på, vilket är en av orsakerna till deras popularitet som en eftermarknad tillägg till en bil. För att installera en bolt-on tips, skjut spetsen över det befintliga avgasröret och dra åt klämman med de medföljande skruvarna. Några tips är åtdragna medelst bultar som går genom spetsen och in i avgasröret. Ibland ett slutrör måste svetsas på med en ljuddämpare butik eller en erfaren svetsare.

Tvätta avgassystem tips regelbundet med vatten och tvål, och använda en högkvalitativ metall polish.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95133.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.