Specifikationer för en HID strålkastare

HID, eller High Intensity Discharge, är en typ av elektrisk ljusbåge glödlampa eller metallhalogen lampa som ofta används i bilarnas strålkastare. Ursprungligen infördes lyxbilar 1991, är HID strålkastare ökar i popularitet eftersom de ger bättre belysning, särskilt längs vägkanten periferier och kurvor. Sammansättning och Typer

Också känd som "xenon strålkastare," är dessa lampor gjorda av kvarts, xenon gas, kvicksilver och metallsalter. HID lampor har inga trådar men producera ljus när en elektrisk ström laddar xenon gas. Flera kategorier av HID strålkastare produceras idag: D1S, D1R, D2S, D2R, D3S, D3R, D4S och D4R. Den sista bokstaven i serien syftar på den typ av objektiv som används. "R" typer är polykarbonat linser med reflexer medan "S" typ inte har reflexer och förkopplingsdon och tändare är separata. Addera Så fungerar

HID strålkastare behöver en ballast och tändare eftersom de körs på högspänd el --- brukar köras 42-85 volt. En elektrisk båge skapas, som joniserar xenonatomer och förångar de metalliska salter och skapar ljus. Genom att använda xenon, lamporna tänds snabbare än halogen eller lysrör.
Color

HID strålkastare har en färgtemperatur på 4100 K (Kelvin) och anses vara närmast artificiellt ljus med den för naturligt solljus. HID-enheter har också en tydlig blåaktig eller lila nyans på grund av ultraviolett ljus som den genererar.
Fördelar och nackdelar

HID strålkastare producera två till tre gånger mer ljus än halogenlampor. Dessutom kan ljuset delas ut till perifera områden - ger föraren en större synfält. HID lampor har längre livslängd och är mer effektiva också. Som sagt, HID strålkastare kan skapa omfattande bländning för mötande förare. HID lampor är också kostsamt att producera och innehåller kvicksilver, vilket kan utgöra en hälsorisk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85518.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.