Live Axlar Vs. Oberoende bakre hjulupphängningar

Oberoende bakre upphängningar är inte nya, men de har fortfarande inte riktigt gått om fasta ("live") axel hur vissa förutspådde årtionden sedan. Det skulle vara lätt att avfärda levande axel förespråkare som fordons Luddites, deras argument mer av en sura druvor motivering än något verkligt väsentliga. Men som vi ska se, har den gamla metall strålen fortfarande en plats i dagens bilvärlden. Uppskov Basics

Axlar finns i två varianter: den icke-drivna eller "döda" axel, eller den drivna eller "live" axel. En levande axel länkar de vänstra och högra hjul tillsammans med en solid stråle, vilket innebär att rörelsen på ett hjul påverkar den andra. I en oberoende upphängning, kan drivhjulen flytta upp och ner självständigt, utan att den ena påverkar den andra. Oavhängiga suspensioner kräver två korta, böjliga drivaxlar för att överföra kraft från mitten differentialen till hjulen.
Kurvtagning och vägförhållanden

Live axlar har två stora nackdelar. Den första är att rörelse på en sida av bilen inte kan förstärka dragkraft på den andra. Tänk dig detta scenario: När du går runt en vänster kurva, vikt överföringar från vänster (insidan) ratten åt höger (utanför) hjul. Om den vänstra sidan (obelastad) hjul råkar slå ett dopp i trottoaren, kommer det att släppa och tvinga rätt (lastad) sida för att gå upp. Detta resulterar i en vikt överföring till insidan däcket, vilket inte bidrar lika mycket till dragkraft som utsidan. Resultatet är en tendens att tappa greppet över ojämna ytor i kurvor. Den oberoende fjädring har inte detta problem, vilket gör det till upphävandet av valet för väg-eller rally racing.
Ofjädrad vikt

ofjädrad vikt är en tveeggat svärd för både suspension typerna, eftersom det kan hjälpa eller stjälpa, beroende på situationen. Ofjädrad vikt avser den del av suspensionen inte stöds av fjädrarna, och verkningsfullt företräder okontrollerad eller "döda" vikten på vägen. Hjul, däck, hjulnav och vapenkontroll är ofjädrade på båda typerna, men den levande axel bidrar med mycket mer vikt i form av ett center differential. Lägre ofjädrad vikt tillåter uppskov att snabbare reagera på väg brister, flytta upp och ned obehindrat genom överskott tröghet. Kan emellertid att dödvikt vilar på däcken bidrar till att driva dem i marken för ökad linjärt dragkraft. Så, levande axlar har fördelen i dragracing, individuell fjädring har det överallt annars Addera terrängkörning

levande axel förmåga att överföra lasten från en sida till. den andra får ont i höga hastigheter, men dess helt perfekt för dragkraft vid låga hastigheter över terräng. Rock-krypande barnvagnar inte spendera mycket tid med alla fyra hjulen i kontakt med terra firma, i trehjuliga omständigheter skulle en oberoende fjädring flex och försöker skicka tillbaka vikten till den dinglande hjulet istället för att placera allt det hållet på en däcket. Oberoende fjädring är vida överlägsen att leva axlar i hög hastighet off-road rally eller Baja racing, men de förlorar ut att leva axlar i grova grejer.
Åkkomfort
< p> Den oberoende fjädring inneboende flexibilitet och lägre ofjädrad vikt gör att tillverkarna kan styra upphängningsrörelse utan att tillgripa de mycket styva fjädrar och stötdämpare som de skulle behöva för en levande axel setup. Även oberoende system inte har några naturliga fördelar där åkkomfort är berörda, deras mjukare fjädrar och stötdämpare gör dem mer idealiska valet där åkkomfort är berörda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96627.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.