Wheel Distanser och nackdelar

Hjul distanser är runda metall distanser som går mellan en bil eller lastbil är navet och hjulet. Distanselement lokalisera hjulet längre bort från kroppen och används för en rad olika skäl, inklusive montering, prestanda och utseende. Det finns två huvudsakliga typer av hjul distanser. Den första är en enkel design som glider över de befintliga hjulbultar eller nitar. Den andra är en bolt-on typ, vilka bultar till bilens nav. Hjulen är sedan fastskruvad hjulspacernas. Fitment

Wheel spacers används oftast för att säkerställa att en viss uppsättning hjul passar ordentligt på ett fordon om hjulen har en felaktig offset. Om hjulen stör upphängningskomponenterna eller karosseri i de inre hjulhusen, kan då installera en uppsättning hjul spacers lösa detta problem genom att placera hjulen längre bort från kroppen arbetet. Å andra sidan, kan hjul spacers potentiellt orsaka störningar frågor eftersom de kan lokalisera hjulen närmare fender läppar och kropp arbete runt stänkskärm öppningar.
Utseende

Ett annat skäl som hjul Distansklossarna används är att göra ett fordon ser bättre ut. Hjul som kommer ut till kanten av ett fordons karosseri (men inte tidigare) ger bilen ett bättre "hållning", vilket är hur det sitter på vägen. Wheel spacers har använts i åratal av företag som Porsche att inte bara förbättra hantering utan att göra bilen ser mer aggressiv. Men om hjulspacernas är för bred, kan det resultera i en udda utseende, där hjulen sticker utanför kroppen arbetet för långt.
Prestanda
< p> En annan anledning till att använda hjul distanser är att öka hanteringen av ditt fordon. Spacers till fälgar är installerade mellan navet och hjulet och skjut hjulet längre bort från chassit, breddning spåret. Det är tur ökar mängden grepp som ditt fordon har i hörnen, så att snabbare kurvtagning. Distanser kan också ändra balansen i bilens hantering. Till exempel, om du installerar distanser i ryggen men inte fronten, än du får mer grepp i baksätet. Detta i sin tur kommer att orsaka din bil till understyrning, där fronten går mot utsidan av hörnet, vid kurvtagning, på grund av den ökade greppet bakifrån.
Komponentslitage

Wheel spacers kan orsaka ökad förslitning på fjädring och nav komponenter på grund av den ökade stressen som de släpper ut på delar som var avsedda att vissa toleranser av tillverkaren. Eftersom hjulen är längre från navet, är mer stress placeras på hjullagret, knutpunkter och /eller axlar, vilket potentiellt kan orsaka dessa delar för att misslyckas i förtid. p> Beroende på storleken av hjulens distansorgan, kommer styrningen bli potentiellt tyngre. Den bredare spårvidd innebär att fler insatser behövs för att vrida på hjulen, vilket kan göra det svårare att vrida ratten. Återigen, detta är beroende av bredden på distansorganet. En liten, ¼-tums bredd spacer kommer inte att ha så mycket effekt som en 1 -. Eller 2-tums spacer

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95134.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.