Sätt att få mer dragkraft från min bil

Suspensionen och hjulen är de viktigaste delarna av en bil som påverkar dragkraft. Ändra dessa två system kan förbättra hanteringen i gott och dåligt väder, oavsett vad din budget är. Kedjor, kan vingla barer, stötdämpare och fjädrar alla påverka förmågan av bilen för att överföra kraften från motorn till de fyra knytnävsstora kontakt fläckar där däcken möter vägen. Att få grepp i dåligt väder

Däcken på din bil är de enda delar av fordonet i ständig kontakt med vägen. När det regnar eller snöar, däck som är utformade för att kanalisera vatten kan förbättra greppet genom att begränsa vattenplaning. Om du bor i ett område som tar emot täta snöstormar och behöver kunna använda din bil, slirskydd är ett annat sätt att få dragkraft vid låga hastigheter. Metallen runt däcken kan bidra till att begränsa bilderna, men de kan i allmänhet endast användas i hastigheter 25-30 mph.
Ökad grepp i bra väder

Färre snö och regn stormar under våren och sommaren innebär att det är dags att använda däck som har en finare mönsterdjup än all-season eller vinterdäck. Det gör mer av däcket för att förbli i kontakt med marken.

Bortom hjulen, kan du överväga fjädring ändringar under varmare väder när det är lättare att ta sig tid att arbeta på en bil eller skicka den till en verkstad. Till exempel kan fjädrarna och stötdämpare som länkar varje hjul till chassit förstyvas för att minska mängden rörelse bilen gör när den överförs via olika ytor. En styvare uppsättning kommer öka dragkraften genom att hålla däcket fastare kontakt med ytan, men attraktionen kan kännas mer ojämn. Ett annat alternativ är att installera eftermarknaden anti-Kräng.hämmare. De kan lägga styvhet till antingen den främre eller bakre hjulparen, förhindrar kroppen av bilen lutar vid svängar. En bakre krängningshämmare ökar dragkraften på insidan bakhjulet under hårda svängar, och kan göra en front-wheel-drive bil mindre sannolikt att sladda i svängar.
Driving stil

De delar som du modifiera eller förbättra i ditt fordon kan hjälpa den att bibehålla dragkraft under dåligt väder eller pigg körning, men att veta fordonsdynamik kan bidra lika mycket som någon utrustning kommer. Race bilförare använder ett diagram som kallas en friktion eller dragkraft cirkel för att mäta hur snabbt de kan vända sina fordon, men det finns fördelar för daglig bilanvändning. En bil som accelererar eller bromsar så mycket som möjligt vid användning av däck till sina gränser. Du kan se detta om du föreställa dig en bil på en dra remsan som endast går i en rak linje. Vid normal körning, innebär detta att ju mer du använder bromsen eller gasen, ju mindre du kan vända bilen åt vänster eller höger utan att bilen börjar tappa greppet. Styrning försiktigt kan bidra till att förbättra dragkraft under dessa förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95132.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.