DIY Truck Camper Wiring Tips & Information

Truck husbil ledningar är typiskt uppdelad i två delsystem: den 110-volts apparat systemet och den 12-volts chassisystem. Den 110-volts system är konstruerade för att driva luftkonditioneringen och andra high-drain apparater såsom tv eller mikrovågsugnar. Den 12-volts system är ansluten till fordonet och tjänar bakljus och innerbelysning. De ledningar standarder för dessa system skiljer sig från varandra, med olikfärgade trådar utse en svart eller vit negativ jord. Kopplingsdosa

Leta kopplingsdosan på sommarlägret. Truck campare, som med de flesta andra fritidsfordon, har en låda makt korsning som innehåller en säkring panel och anslutningar makt. Denna panel kommer att ha två delar: en inre säkringsblock och en yttre 110-volts anslutning låda med en kabel. De flesta paneler kommer att ha integrerat inverter enheter för omvandling av 110-volt till 12 volt när kabeln är ansluten till "stranden" el.
Säkringspanel

Kontrollera alla säkringar och anslutningar problemet genom att ta bort säkringen panelens lock. Gruppcentralen kommer att likna ett hem säkringsplint, med färgade kontakter eller skruvtyp säkringar, innesluten i en platt panel som kan skruvas moturs. Eventuellt skräp eller vägra i den bakre delen av detta block kan blåsa säkringar och orsaka elektriska problem.
Färgkodade ledningarna

Bestäm vilket system har problem med observera färgade trådar. Tolv-volts system kommer att ha en bil röd och svart polar ledningar konstruktion, medan 110-volts system kommer att ha en vit /grön /svart tri-wire konstruktion, ungefär som i ett genomsnittligt hem. Detta möjliggör användning av små hushållsmaskiner genom att ledningar eller koppla dem till sommarlägret. Säkringen blocket och utanför landström korsningen kommer att behålla dessa ledningar koder, och de två systemen bör endast ansluta vid dessa korsningar. Ledningar systemen tillsammans på någon annan plats kan orsaka allvarliga skador och personskador.
Fordonsström

Säkerställa en fast anslutning till lastbilen genom att testa ledningarna vid dragkroken anslutning. Denna 12-volts anslutning används för att driva eller ladda husbilen s belysning och batterier, när landanslutning inte är tillgänglig. Den ansluter typiskt till lastbilen genom bogsering släpvagnens elektriska ledningsnät, som ligger i den bakre delen av fordonet. Denna anslutning tjänar också till makten broms och varselljus när trucken är i rörelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94998.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.