Hur man bygger ett litet block Chevy för Power

På planet Hot Rod, hoppade upp lilla blocket Chevys (SBC) är den grund på vilken världen är uppbyggd. Vid kontinuerlig produktion i över 50 år, har den grundläggande small block genomgått förmodligen fler mantimmar eftermarknaden delar utveckling än någon annan motor på jorden. Dagens trädgård-variation gata small block skulle ha ansetts vara en ras som endast paket decennier sedan, och dagens max-ansträngning motorer skulle ha varit lite mer än en önskedröm tillbaka då. Ett litet block som kan producera 500 + hästkrafter med tillräcklig hållbarhet för daglig användning är inte längre ur riket för ännu en mild motor bygga. Saker du behöver
Full uppsättning grundläggande handverktyg
Full uppsättning metriska och standard uttag
Verktyg för kapning, slipning och svetsning av metall
Fabrication och metall-bildande utrustning | Momentnyckel
Utförsäljning och mätverktyg
Visa fler instruktioner
1

Välj en vevaxel. Även den mest kostnadsmedvetna heta rodders råd med buy-in kostnaden för en ny SBC vevaxel, så det finns ingen anledning att betala för att re-tillstånd beståndet enheten när det finns ett bättre alternativ. Istället för ett lager ersättare 350 vevaxel, kan man lika gärna spendera pengar på en stroker vev som ger din motor 383 cubic inches, de två kostar ungefär lika mycket, och du tittar på en 10 procentig ökning av hästkrafter och vridmomentet över styrelsen.
2

Bygg kort block. Bolt stroker veven i ditt lager blocket och slutföra den roterande enheten genom att installera en uppsättning av lager eller starkare eftermarknad 5.7 tums stång och smidda kolvar aluminium som klarar att leverera ca 10:01 komprimering med 64 cc förbränningsrum. Om du använder lager stavar, har åtminstone dem polerade och sköt-blästrad för styrka, och installera en uppsättning ARP bultar för billig försäkring. Se till att ha monteringen balanseras på en mekanisk verkstad.
3

Installera en uppsättning huvuden med mellan 210 och 230 cc insugningsport volym och 64 cc förbränningsrum volym. World Produkter Motown 220 var Hot Rod Magazine val för att fylla den här platsen, men Trick Flow, Edelbrock, Holley och cirka 15 andra företag gör liknande enheter. Överväg att gå med aluminium huvuden för att minska risken för detonation om du stöter på några dåliga bensin.
4

Välj en delad profil, hydraulisk rulle kamaxel med ca 242 intake/248 grader lyfter på 0.050, och en total lyft på ca 0,55 inches på intaget och 0,56 (vid användning med standard 1,52 tums roller rockers) på avgassidan. Comp Cams XR294HR passar räkningen men det gör liknande erbjudanden från Isky, Lunati och Edelbrock. Detta är en ganska radikal kam för gatan, om du vill ha något lite mer körbar och inte tänker ge upp cirka 30 hästkrafter, överväga en kam med ca 225 grader studier vid 0.050 och 0.50 på insugssidan
.
5

Installera ett insug och avgas för att matcha motorns RPM intervallet ca 5.000 till 6.200. Du kan inte gå fel med Edelbrock beprövade Performer RPM Air Gap för denna motor även om Weiand Stealth Air Strike är ett jämförbart erbjudande. Om du går med större kam, kanske du vill ta steget upp till något som Victor Jr eller Dart Enstaka intag Plane. Varje uppsättning av 1-3/4 till 2 tums röret, kommer lika långa rubriker arbeta på avgassidan. En 850 cfm förgasaren kommer att arbeta för bränslemätning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84296.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.