DIY Coilovers för Sports Compact

Coilover stötdämpare ger överlägsen prestanda för små bilar än vanliga fjädrade chocker. Coilover enheter erbjuder en mycket högre grad av anpassning än fabriken enheter, vilket möjliggör anpassad markfrigång, fjäderkonstant, kompression och returdämpning. Med några finjusteringar, dessa justeringar kan skräddarsy attraktionen av bilen efter dina exakta specifikationer. Saker du behöver
Momentnyckel
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Gummiklubba
Fjäderkompressor
Visa fler instruktioner
1

Lossa hjulmuttrarna med momentnyckel, precis tillräckligt för att "bryta" styvheten: de bör ändå hålla hjulen på ordentligt. Placera en pallbock under varje axel och jack bilen från marken.
2

Lossa hjulmuttrarna hela vägen och ta bort dem. Lyft bort hjulen och ställ dem åt sidan. Lossa och ta bort axeln navmuttern i mitten av skivan, som håller enheten på axeln.
3

Lokalisera lägre länkarm leder från upphängningsstaget och följ den till den bakre av navet. Lossa och ta bort skruven som förbinder armen till navet. Följ den nedre länkarm tillbaka in i hjulhuset och lokalisera den punkt där den möter chock montering och fjädern är inrymd.
4

Demontera skruven som håller den nedre länkarm till chock montering. Följ chock enheten i motorrummet, där den är förankrad med två små skruvar. Lyft huven och ta bort de två skruvarna från motorn-bay bort side.Carefully navet och den chock montering genom bilens små hjulhus: detta kommer att kräva noggrann manövrering
5

Lyft navet uppåt. , komprimera fjädern. Dra den mot dig för att ta bort den från axeln. Du kan behöva trycka på den från baksidan med gummiklubba för att ta bort den. När det är klart, tryck på styrarmen och chock montering nedåt, släppa spänningar från chocken, och lyft den ur bilen.
6

Lossa klämman som håller den gamla chock för montering och skjut den ut - den gummiklubba kan vara till hjälp här om lederna beslagtas. Skjut in den nya chocken i aggregatet klämma och dra åt med momentnyckeln till det värde som anges i tillverkarens litteratur.
7

Applicera våren kompressorn till standarden våren och dra den nedåt tills fjädern är komprimeras, vilket tillåter kåpan att röra sig fritt. Lossa låsbulten håller kåpan nedåt. Lyft bort fjäderpaketet.
8

bort kåpan, var noga med att notera ordningen på brickor och låsmuttrar ovanför det. De måste bytas ut i rätt ordning. Släpp försiktigt på våren kompressorn från gamla stötar och tillämpa den på det nya. Tryck ihop fjädern. Placera kåpan och beslag på den nya fjädern och dra åt dem med momentnyckel till det värde som anges i tillverkarens litteratur. Släpp fjäderspännare.
9

in den nya chocken enheten i hjulhuset på bilen. Återanslut den nedre styrarmen och bultarna i motorrummet. Placera navet tillbaka på axeln och dra åt navmuttrarna. Slutligen ersätter hjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87639.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.