Coil Overs Vs. Sänkningsfjädrar

Det finns två sätt att sänka en bil som använder spiralfjädrar i sin upphängning. En metod är att installera styvare och lägre fjädrar, avses vanligen som sänkningsfjädrar. Det finns flera alternativ för de flesta bilmärken som har olika grader av styvhet och hur långt de sänker bilen. Den andra metoden är att installera en coilover suspension, som ersätter inte bara fjädern men chocken också. När den görs rätt, kommer endera metoden resultera i en bil som hanterar bättre och är mer lyhörd för förarens input. Sänkningsfjädrar

Sänkningsfjädrar är den i särklass vanligaste metoden för att sänka en viss bil. Sänkningsfjädrar kommer i en mängd olika styvhet och markfrigång, från stock vikt men lägre för stel samtidigt vistas nära fabriken markfrigången. För att installera sänkningsfjädrar är de stock fjädrarna helt enkelt bort och ersätts av de lägre fjädrarna.
Fördelar och nackdelar

En fördel med denna metod är relativt billig kostnad. Beroende på märke och vilken bil de är avsedda för, en sänkningssats kan köra allt från strax över $ 100 till $ 500 eller mer. En begränsning hos sänkningsfjädrar är att det finns inget sätt att justera markfrigången eller styvheten hos dem. Det enda sättet att ändra dessa inställningar är att installera en ny uppsättning fjädrar. Det bör också noteras att när styvare, lägre fjädrar installeras, bör prestanda chocker också installeras för att dra full nytta av fjädrarna. Ibland prestanda chocker måste installeras med sänkningsfjädrar.
Coilovers

Termen coilover är kort för en coil-over-shock setup, där spiralfjädern är installerad runt chock. Coilovers har ursprungligen utformats för tävlingsbilar så att fjädringshöjd och dämpande inställningar lätt kunde ändras. Coilovers installeras som en enhet i stället för en separat fjäder och chock setup. Även om de kan se likadana ut på flera sätt till en MacPherson strut församling, som är också en fjäder och chock montering, coilovers är långt mer sofistikerade.

Fjädrarna i coilovers är normalt antingen en enda progressiv fjäder eller en multi- fjäder-konfiguration med en primär fjäder och vad som är känt som en hjälpare fjäder. Den hjälpare våren är mycket lättare och bara spelar in när suspensionen är i full sloka under aggressiv kurvtagning. Den hjälpare våren säkerställer huvudfjädern förblir stabil.


Fördelar och nackdelar Överlägset, är den största fördelen med coilovers inställningsområdet de tillhandahåller. Coilovers är justerbara i höjdled via fjädern sittpinnar som är gängad på chocken kroppen. De chocker erbjuder normalt en rad justeringsmöjligheter som kan innefatta chock kompression (den nedåtgående stroke) och rebound (den uppåtgående stroke av chocken då suspensionen lastar) med så många som 15 eller fler inställningar för varje.

Några Coilovers såsom Motons har en distans monterad reservoar som ger oljan för chock och även möjliggör enkel justering utan att palla upp bilen för att komma till suspension.

Den största nackdelen med coilovers är det pris, som vanligtvis börjar på strax under $ 1000 och går upp till över $ 5000: några av de högre prisklasserna varumärken.
Missuppfattningar

När Coilovers först höll på att bli populär, fick de ett rykte vara stel och kompromisslös för gatan. Men, eftersom tekniken har förbättrats, så har streetability av coilovers. Med rätt inställningar ringas in, coilovers är faktiskt ibland mer bekväm än lager suspensioner, som high-end kit såsom Bilstein PSS9 systemet har bevisats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94997.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.