Hur man gör en Axle Swap på en S10 Blazer

S-10 Blazer hade en ganska bra runda, med modeller byggda från mitten av 80-talet fram till 2004, och det finns en massa olika varianter där ute, från fyra-wheel köra till Prerunners (två-hjulsdrivna bilar med fyrhjulsdrift fjädring och axel) och allt däremellan. Om du har problem med din bakaxel, t.ex. en trasig drev eller drivaxel, ibland byta ut hela enheten med en begagnad är billigare än att reparera bara trasig bit. Det är inte ett roligt jobb, men det kan göras på bara några timmar med några handverktyg. Saker du behöver
ersätter axelarrangemang
stoppklossar
Jack
Jack står
Bromskrets skiftnycklar
Däck järn
skiftnyckel uppsättning
Bromsvätska
Assistent Review 1/2-tums Ratchet och uttag
Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar framför framhjulen. Lyft upp den bakre delen av fordonet med domkraft och placera ramen och axeln på pallbockar. Se till att bilen är säker på läktarna innan du kryper under den. Ta sedan bort de bakre hjulen med däcket järn och placera dem åt sidan.
2

Lossa bromsledningen som går från ramen av lastbilen till bakaxeln med hjälp av skiftnycklar bromsledningen.

3

Unbolt u-bultarna som håller axeln till bladfjädrarna använder 1/2-tums Ratchet och uttag.
4

skruva isär drivaxeln från axel med skiftnyckel set. Det finns två remmar som håller u-leden till axeln, och de är hållit på med bultar. lossa dessa låter dig skjuta spindeln i sändningen bara lite och gör att du kan placera drivaxeln på marken.
5

Placera domkraften under differential och Jack upp för att lyfta bort det av läktaren. Dra tillbaka på uttaget, och när axeln är fri från pallbockar, sänk domkraften. Dra axelarrangemanget tillbaka, med hjälp av domkraft som en uppsättning hjul. Ställ enheten på sidan, och ange den nya på domkraften. Tryck sedan den nya församlingen under ramen och ställ den på pallbockar, på samma sätt som du tog bort den gamla axeln.
6

Säkra bladfjädrar till axeln med hjälp av U-bultarna och 1/2-tums Ratchet och uttag. Det finns ett hål på den axel som ställer upp med en bult i mitten av bladfjädern. Kontrollera att bulten går i mitten av hålet på axeln, för att vara säker på att det hamnar rätt.
7

Bolt drivaxeln tillbaka till axeln med hjälp av en skiftnyckel och banden som du bort i steg 4. Återanslut bromsledningen till bromsledningarna på axeln med hjälp av skiftnycklar bromsledningen.
8

Du kommer att behöva avlufta de bakre bromsarna. Pop huven på bilen och lägga bromsvätska till huvudcylindern. Därefter har en assistent sitta i förarsätet med foten på bromsen, men inte trycka ner ännu. Lokalisera luftningsskruven på baksidan av bromstrumman. Detta är en skruv med en spetsig ände och en liten boll på insidan av en spets. Vrid skruven moturs med öppen nyckel och har din assistent tryck på bromspedalen. Till en början kommer luft komma ut ur avluftaren. Eftersom varje pump av pedalen saktar, dra åt skruven tillbaka upp, sedan öppna den igen när din assistent har trycket på pedalen. Upprepa detta tills bromsvätskan kommer ut klart och utan bubblor. Upprepa processen för det andra hjulet, och toppen på huvudcylindern med bromsvätska igen.
9

tillbaka hjulen på fordonet med däcket järn, lyft sedan bilen bort av pallbockar och placera den på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83477.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.