Hur man installerar en marin batteri Selector Switch

Lägga till en marin batteri väljaren till din båt kommer att skydda mot ett dött batteri. Väljaren kan kraften i ett batteri som ska användas medan de andra batteriet laddas och ligger kvar på full kapacitet. Växling från ett batteri till den andra minskar risken för en oavsiktlig grundstötning. Genom alternerande kraften rinna mellan två batterier, är den totala effekten avloppet fördelas så varken batteriet laddas. Batteri omkopplare kan köpas på de flesta marina leverans butiker. Saker du behöver
Pencil
Båtägarens reparationshandbok
Batteri omkopplare
Hylsnyckelsats och skiftnycklar
Batterikabel (om tillämpligt) katalog sidavbitare
Batterikabel öljetter
Phillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Blockera hjulen på din släpvagn båt. Koppla bort den negativa batterikabeln på huvudmaskinen batteriet med en socket och skiftnyckel. Välj en plats för montering av väljaren som är nära till batterierna så att överflödig kabel inte kommer att bli nödvändigt, långa ledningar från instrumentbrädan platsen kommer att skapa för mycket motstånd över tiden - hålla ledningar korta. Markera konturerna av fästet med en penna på akterspegeln inre plattan eller på sidan järnvägen.
2

Lokalisera positiva (röda) kabeln från huvudmotorn batteri som går till startreläet eller starter. Använd en hylsa och skiftnyckel för att koppla bort startmotorn eller relä tråd. Anslut starter tråd med ett till antalet en post på batteriet omkopplaren, med bricka och mutter som medföljer satsen. Dra den med en socket och skiftnyckel.
3

spåra den positiva (röda) tråden i det andra batteriet till dess källa, vilket skulle vara den extra anslutningen på huvudbatteriet positiva kabeln i vid en parallell konfiguration. Lossa och ta bort den extra kabeln från den positiva på huvudbatteriet med en socket och skiftnyckel. Anslut utgången av det andra batteriet positiva tråden till nummer två på batteriet omkopplaren, sedan åt satsen mutter och bricka med en socket.
4

Använd kabeln som medföljer satsen för att ansluta nummer tre inlägg på väljaren till startmotorn eller relät. Om du inte har rätt mätare tråd ur satsen, se din instruktionsbok för korrekt mätare tråd. Skaffa tråden från en marina leverans butik om den inte ingick i satsen. Skär en del av kabeln tillräckligt länge för att gå från nummer tre väljaren post till startmotorn eller relät. Strip båda ändarna av kabeln med kabelskalare och krusning på två elektriska öljetter.
5

Anslut ena öglan till antalet tre stolpen och dra satsen bricka och mutter med en sockel. Anslut den andra änden av öglor till startreläet eller starter och dra åt med ett uttag. Route dina kablar på det mest bekväma och säkra väg som leder till den väljaren.
6

Använd skruvarna i satsen för att fästa omkopplaren till din förutbestämd plats på akterspegeln eller skrovet järnväg. Använd en stjärnskruvmejsel för att dra åt de självgängande skruvar in väljaren mount. Anslut den negativa (svarta) batterikabeln till huvudmotorn batteripolen. Prova funktionen av strömbrytaren när du har båten i vattnet och kör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85525.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.