Hur Port Gjutjärn avgasmanifolder

porteringen ett avgasgrenrör har funnits sedan början av racing. Portering ett avgasgrenrör är det praxis att öppna hålen i grenröret för att matcha storleken på hålen i cylinderhuvudet. Detta minskar begränsningen av avgaser som lämnar motorn och låter frisk luft in i motorn i en snabbare takt. Portering är ett bra gör-det-själv-projekt för alla som vill maximera en motors prestanda. Saker du behöver
grenrörspackning
Marker
slipverktyg
Carbide burr
600-grit slippapper
Visa fler instruktioner
1

Placera Grenrörspackning mot den plana ytan av avgasgrenrör och linje upp bulthålen på packningen med bulthålen på grenröret.
2

Färg överskottet gjutjärn mellan ventilerna i grenröret och packningen cirkulära kanter med en svart markering. Detta markerar det material du måste slipa bort. Placera packningen åt sidan.
3

Bifoga en karbid burr till ett slipverktyg såsom en Dremel, roterande verktyg eller dör kvarn.
4

Grind gjutjärn ur portholes med hårdmetall burr verktyget. Håll hamnen så runda som möjligt och ta bort bara den färgade delen av metall från grenröret. Gör detta med varje avgasporten. Rotera försiktigt verktyget runt det inre av ventil i en cirkulär rörelse i motsatt riktning då verktyget snurrar. Detta kommer att sakta skära metall från hamnen jämnt runt omkretsen av öppningen.
5

Bifoga en 600-grit slippapper till din slipverktyg och jämna ut snittytorna med slipmaskinen. Denna polering minimerar turbulens som avgaserna lämnar motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87615.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.