Hur man gör en EFIE Enhancer

Bränsleeffektivitet är ett stort problem för de flesta förare, antingen av ekonomiska eller miljömässiga skäl. Om hög prestanda är inte ett problem för dig, men du vill förmodligen din bil att vara så bränslesnåla som möjligt. Ett sätt att göra detta är att placera en elektronisk förstärkare bränsleinsprutning - en justerbar elektronisk apparat - framför din bränsleinsprutning enhet. Detta gör att du manuell kontroll över den mängd bränsle som eldas i cylindern på varje motorcykel. Du kan sedan enkelt justera denna kvantitet med hjälp av ett par potentiometrar på enheten. Saker du behöver
Lödkolv
Kretskort, 3-inches med 2-inches
LM7812 12-volts spänningsregulator
LM324 quad op amp
14-pin IC socket
6 100-ohm, 1/4-watt motstånd från 4 1M ohm, 1/4-watt motstånd
2 330-ohm, 1/4-watt motstånd Sida 2 1K-ohm, 1 /4 watt motstånd Sida 2 4.7K ohm, 1/4-watt motstånd Sida 2 1K potentiometrar
Spetstång eller klipper Sida 2 10K variabla potentiometrar eller spänningsregulatorer
Eltejp
2 LED-lampor
100UF, 50-volts kondensator
ABS projektet fall 2 1/2-tum från 3 1/2-tum från 1-tums
Borra med 1/8-tums bit
4 3/8-tums skruvar
Visa fler instruktioner
1

Koppla in lödkolv att värma upp den. Lägg ut alla komponenter och se till att de är alla närvarande och korrekt. Ladda ner den schematiska från länken och antingen kopiera den för hand eller har det överförts på kretskortet. Slot den IC-sockel genom hålen utan insatt chip. Värmen från lödning kunde lätt skada den.
2

Linje upp motstånden först och böja benen i räta vinklar för att glida genom hålen i kretskortet. Slot motstånden i sina hål. Med utgångspunkt från det nedre vänstra hörnet, kontrollera varje resistor värde mot den schematiska när du arbetar medsols runt kretskortet. Sekvensen går, 1M, 330, 100, 1 M, 100, 1K, 100 på vänster sida, då exakt samma sak på höger. Lägg ett par 100s upptill kanten av chip och ett par 4.7Ks mellan lysdioderna.
3

Vänd brädan över och löda motstånden på plats, sedan löda stiften av IC-sockel. Låt allt coolt helt innan du fortsätter.
4

Ta de två potentiometrar och avbröt de sista tre kontaktstift, vilket innebär att endast de första fyra. Du kommer inte att använda dessa anslutningsstift, och du vill vara säker på att de inte vidrör någon av de omgivande komponenterna. Placera en bit av elektrisk tejp över basen av potentiometern för att se på detta. Löd en kabel till var och en av de återstående fyra stiften, och ansluta dem till de punkter som markerats på kretskortet, som ligger mellan IC-och lysdioderna.
5

Skjut benen på kondensatorn genom hålen i kretskortet, och se till att den bandade ett går genom det runda hålet. Montera båda lysdioderna med kortare ben går igenom det fyrkantiga hålet.
6

Fäst kablarna för anslutning av syresensorn, motorns styrsystem och strömförsörjningen. Sensorn ansluts till de punkter bredvid det nedre vänstra motstånden leder från IC. Det av motorstyrningen leder är anslutna till de punkter som kommer från potentiometrarna, vilket tillåter potentiometrar för att justera inställningarna för den EFIE enheten. De matningsledare är anslutna till "+" och "-". Märkta kontakterna i nederkant av kortet
7

Använd skruvar och distanser för att montera kortet i ABS fallet, sedan borra hål för att rymma de kablar som leder från det. Trådarna är nu redo att anslutas till din bil, så att du kan styra den rikedom av bränsleblandningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87616.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.