Raybestos Ceramic Bromsbelägg Vs. Factory Pads

Raybestos keramiska bromsbelägg är en uppgradering till fabriksinställningarna kuddar på flera sätt. Längre livslängd, minskad damning och tyst drift är där Raybestos keramiska kuddar glänsa. Innan du gör köpet, men det finns några faktorer som du bör tänka på. Historia

Tillverkarna började använda skivbromsar i början av 1970. Dessa system var mycket tunga och har förmåga att absorbera stora mängder värme. Under 1980-talet började ingenjörer nedskärningar bromssystem för att eliminera vikt och förbättra hanteringen. Den organiska föreningen kuddar av 1970-talet inte längre skulle hålla upp till den förhöjda värmen som dessa nyare mindre system genereras. Ange halvmetallisk kuddar. Dessa kuddar hanterade värmen bättre men var bullriga, skapade mycket damm och orsakade ökat slitage på bromsskivor. Ett botemedel mot dessa oönskade egenskaper har hittats i keramiska bromsbelägg. Raybestos var en av de första amerikanska företag att producera dessa kuddar.
Fördelar

Raybestos keramiska bromsbelägg erbjuder flera fördelar jämfört med fabrikens kuddar. Genom att ersätta stål med keramik och brons, är buller som orsakas av vibrationer flyttat ut ur det hörbara området för människans hörsel. Inga fler bromsgnisselförebyggande problem.

Keramiska bromsbelägg fortfarande producerar damm, är beloppet minskas och ersättas med ljusgrå damm som inte fastnar på hjul och andra bromsdelar. Resultatet är en bromskloss som inte förstöra utseendet på en dyr hjul med tjock svart damm.

Kanske den bästa fördelen är minskat slitage. Eftersom dynorna inte innehåller stål, är broms rotorer inte slitna så snabbt. Och eftersom dynorna gör ett bättre jobb med att ta bort värme från systemet och släppa den i luften, dynorna håller längre.
Pris

fabrik kuddar har en betydligt lägre pris, finns det några saker att tänka på. Fabriken kuddar inte varar så länge som keramiska kuddar, och de bär rotor överdrivet jämfört med de keramiska kuddar. Som ett resultat, är några besparingar du kan ha sett när man köper fabriken pads kompenseras av den överlägsna slitage och hållbarhet egenskaper Raybestos kuddar.
Biverkningar

Om det finns en brist i de keramiska kuddar det är kallt stoppa förmåga. Dessa kuddar behöver värmas upp innan de arbeta med maximal effektivitet. Som ett resultat, kan de första stoppen på en kall morgon känns annorlunda tills elektroderna har byggt upp en del värme.
Slutsatser

framsteg i tekniken från Raybestos keramiska bromsbelägg har praktiskt taget eliminerat de problem som beror på den halvmetallisk fabriken kuddar. Den keramiska föreningar adress buller, damm, och oro slitage och är en trevlig uppgradering till fabriksinställningarna kuddar som kan installeras hemma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83357.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.