Race Engines Vs. OEM Motorer

Hästkrafter är billigt i dessa dagar. Det har varit sedan 1970-talet och 1980-talet, när de arbetar med biltävlingar räknat ut att de kunde lägga 500-plus hästkrafter till varje motor genom att pumpa den full av lustgas eller turbo boost. Sedan dess har raslag tillbringat större delen av sina resurser gör motorerna starkare, lättare och mer flexibla när det gäller varvtalsområde och vridmoment produktion. Luftflöde och hästkrafter

En av de stora skillnaderna mellan en racing motor och en OEM-motorn är hur den förstnämnda sköter luftflödet. Mer luft innebär mer syre, vilket motsvarar mer bränsle förbränns och mer hästkrafter. Men det är inte slutet på historien. Enkelt öka luftmängden med enorma intag /avgas portar, stora ventiler och en lång varaktighet kamaxel kan öka peak hästkrafter, men det kommer att öka hästkrafter bara på topp. Öka och bibehålla lufthastigheten genom de rakaste möjliga hamnar och insugs-och avgasgrenrör optimerade till cheferna "luftflödet hjälper till att bibehålla vridmomentet genom motorns arbetsområde. Ytterst sätta 400 foot-pounds av vridmoment till marken från tomgång till 6000 rpm kommer att vinna fler lopp än bara ingenjörskonst motorn att sätta ut 600 hästkrafter från 5.500 till 6.000 rpm.
Motorstyrka

Eftersom att hästkrafter är så lätt i dessa dagar, är mycket av det som skiljer en race motor från en OEM motor styrkan i blocket. För det mesta, kommer strömmen från vad som händer i topplock och upp, men att makt är bara så bra som styrkan i motorblocket, kolvar, vevstakar och vevaxel. Dedikerade race motorer använder ofta cross-bultade elnätet, där två elnätet kommit upp genom de viktigaste lock och in i blocket, och två andra bulten genom sidorna av blocket och i de viktigaste caps. Detta lägger en stor styvhet till blocket, och låter de huvudsakliga mössor att tåla så mycket effekt som motorn kan kasta på det. Tänk på blocket och roterande enheten som städet till topplocken "hammare.
Klareringar

gamla axiomet att det bästa sättet att bygga ett område Motorn är att hålla det "ljus och lös" är sant om du tänker för maximal effekt, men tanken är lite föråldrad idag. Stora spelrum inuti motorn minskar tjuvanliggning och bidra till att göra lite mer makt, men de gör makt på bekostnad av motorns balans och total livslängd. Top-Echelon race motorer som de som används i Formula One har sådana snäva bärande spelrum att motorn huvudsakligen beslagtagna när motorn är kall. Pit besättningar måste köra het olja och kylvätska genom motorn innan start bara för att få metallen att expandera tillräckligt för att vända över.
Lättare komponenter

Den andra delen av den gamla axiom - den "lätta" delen - är lika sant idag som någonsin. Mass lika kraft och tröghet, vilket innebär att tunga vevaxlar, stavar, kolvar och ventilsystem komponenter tar mer tid och kraft för att accelerera än ljusare. Lyssna på en förare gås gasreglaget på en F1 eller Top Fuel dragster motor, och du kommer att märka att den stiger från tomgång till röd-line och faller tillbaka till tomgång på mindre än en sekund. Snabbt sjunkande varvtal är lika viktigt som extra kraft, särskilt inom väg-racing applikationer. Ju snabbare rpm droppar, desto snabbare föraren kan växla. Dessutom satte Lättviktskolvarna mindre stress på vevstakarna, vilket låter motorn rev högre utan att gå av stängerna.
Engångsdelar

Någon sade en gång den perfekt lopp bil - eller racing motor - skulle köra hela loppet, vinner den och sedan falla sönder när den korsar mållinjen. Big-budget race team kan bygga en hel motor mellan raser, eller ens mellan rundorna i dragracing. Top Fuel dragster besättningar kan plocka isär och sätta ihop en motor på kortare tid än det skulle ta de flesta av oss att byta en ventil-packning. Därför raslag ofta kommer att använda delar som fungerar perfekt för en enda ras, sedan kastas bort dem. Aluminium Top Fuel vevstakar är ett extremt exempel. Dessa stavar är mycket starka och lätta - i relativa termer - men ofta sträcka och måste bytas efter en enda resa till motorns röda linje Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96829.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.