Konvertera solenergi till 35 ampere AC i en husbil

En solpanelen används för att omvandla ljus till elektrisk ström. Däremot kan många solpanelerna ger inte tillräckligt med ström för att driva hög strömstyrka elektriska apparater. Många fotovoltaiska system är konstruerade med ett eller flera batterier för att förstärka kraften ett solcellssystem ger. Vissa solceller används för att köra hushållens elektriska apparater. När växelström (AC) ström behövs från ett solcellssystem, är det nödvändigt att lägga till en strömriktare i systemet också. Detta gör att du kan använda hög strömstyrka (35 ampere eller mer) elektriska enheter som använder solceller elsystemet. En sådan krets kan sättas upp i en husbil på en campingplats eller i någon inställning, var ett vägguttag är inte tillgänglig. Saker du behöver
Drill
Metallplatta
Plåtskruvar
Skruvmejsel
Nylon tie-down rem
Avbitare
Elektrisk tråd
Skiftnyckel
2 batteripolen kontakter
12-volts solceller array
12-volts slutet bly-syra, deep-cycle batteri
UPS med klämma-typ leder
Visa fler instruktioner

1

Hitta ett avgränsat område av husbil golvet (t.ex. bakom ett skåp eller på botten av en garderob) där batteriet kommer att passa. Borra ett hål i varje hörn av metallplattan. Borra ett hål på framsidan av metallplattan och ett hål på baksidan av metallplattan.
2

Placera en av tie-down krokar genom det främre hålet på metallplattan. Placera den andra tie-down-kroken genom det bakre hålet på metallplattan. Montera denna platta till husbilen golvet, vilket gör att plattan håller delar av varje tie-down krok till golvet.
3

Lossa tie-ner tillräckligt så att batteriet kommer att passa under tie-down och ovanpå metallplattan. Dra åt tie-ner så att den håller batteriet säkert på plats.
4

Borra ett hål i väggen som leder till utsidan av husbilen. Montera solpanel på utsidan av husbilen. Solpanelen måste monteras högst 3 meter bort från batteriet. Skär två längder av tråd, där varje segment är 36-inches lång
5

. Strip 1/2 tum av isolerande material från ändarna av varje tråd segment. Dra dessa kablar genom hålet i husbilen väggen.
6

Använd skiftnyckel för att lossa de övre bultarna på den första batteripolen kontakt så att den övre plattan lossnar. Placera ena änden av den första tråden in i utrymmet mellan den övre plattan och terminalen kontakten. Dra de bästa bultarna ordentligt tills topplattan håller tråden ordentligt mot batteripolen kontakten.
7

Lossa de bästa bultarna på det andra batteriet ändanslutningsdonet så topplattan lossnar. Placera ena änden av den andra tråden in i utrymmet mellan den övre plattan och terminalen kontakten. Dra de bästa bultarna ordentligt tills topplattan håller tråden ordentligt mot batteripolen kontakten.
8

Anslut lediga änden av den första kabeln till den positiva polen på solpanelen. Anslut den lediga änden av den andra kabeln till den negativa terminalen på solpanelen.
9

Lossa muttern på sidan av det första batteriets anslutningskontakt. Placera denna kontakt på batteriets pluspol stolpen och dra åt låsmuttern tills den håller kontakten tätt till batteriet inlägget.
10

Lossa muttern på sidan av det andra batteriet anslutningskontakt. Placera denna kontakten på den negativa batteripolen post och dra åt låsmuttern tills den håller kontakten tätt till batteriet inlägget.
11

fast den röda (positiva) omriktaren kabeln till den positiva batteripolen inlägget. Fäst den svarta (negativa) omriktaren kabeln till den negativa batteripolen inlägget. Slå på strömmen inverter och tillåta kretsen att ladda upp i minst 30 sekunder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87403.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.