Hur säkert Turbo Charge en bil utan att döda Motor

turboladdare är en välkänd effekt tillverkare inom fordonsindustrin universum, dessa avgas-kompressorer har knuffande luft in i motorerna längre än de flesta människor på jorden ha varit vid liv. Turboladdare kan göra din motor både kraftfull och effektiv, men de kan också blåsa in granatsplitter om den inte används med lämpliga försiktighetsåtgärder. Det primära problemet är detonation, att extra luft som tillhandahålls av turboladdaren kan lätt överväldiga mängden bränsle som går i, vilket leder till en okontrollerad mager tillstånd och efterföljande motorhaveri. Saker du behöver
Full uppsättning metriska och standard hylsor och skiftnycklar
diverse skruvmejslar
Blandade tänger och vise grepp
Elektriska strippar och pressverktyg
Metal borrning, skärning och bearbetning utrustning

Visa fler instruktioner
Styra Boost
1

antingen installera en boost-manövrerat eller elektroniskt manövrerad wastegate. Den wastegate kommer att fungera som en bypass, routing avgaser runt turboaggregatet s impellerbladet att begränsa sin RPM vid en förutbestämd laddtryck nivå. En mekanisk wastegate fungerar för de flesta applikationer, men ett elektroniskt kan du justera uppsving i farten för att kompensera för bränsle oktan, bränslekvalitet och höjd. Om du inte gör något annat, anser en wastegate som obligatorisk utrustning.
2

Lägg en avblåsning ventil. Den utblåsnings ventilen är en övertrycksventil som sitter i slangen mellan turbokompressorn och motorns intag. Utblåsning ventiler förhindrar tryckstötar som kan uppstå under vissa förutsättningar, dessa ökningar kan inte bara skada din turbo, kan de orsaka en stegring i luft /bränsle och omedelbar motor härdsmälta
3

. Installera en intercooler. En intercooler är en typ av radiator som kyler tryckluften som kommer ut ur turbon. Detta är en viktig faktor, eftersom luft värmer som det komprimeras, och varm luft som går in i motorn kommer att orsaka detonation. Motordelar kan faktiskt hjälpa motorn producerar mer makt genom att på ett säkert sätt tillåter mer boost än möjligt utan en.
Styra Fuel
4

Installera en högre pumpkapacitet bränsle, större diameter bränsleledningar, större diameter bränsle skenor och högre kapacitet bränslespridare. Vid en viss punkt, kommer turbon skjuta så mycket luft i motorn att bränslesystemet inte kommer att hänga. I bästa fall kommer ont om bränsle helt enkelt begränsar motorns varvtal och effekt potential. Det värsta scenariot är att bränslesystemet är långt ifrån i den lägre varvtal bandet, vilket ledde till en lean-burn skick och stekt kolvar.
5

Re-tune din motor dator för turbo och större bränslespridare. Motorns dator behöver veta exakt hur mycket bränsle som strömmar genom spridarna, installera större spridare, utan re-tuning datorn, kommer att resultera i en bränsle-rik tillstånd vid tomgång och under kryssning, vilket leder till dålig tomgång kvalitet, ökade utsläpp, reducerad effekt, lägre bränsleförbrukning och en eventuell magert tillstånd vid höga varvtal. Re-tuning är ett bra alternativ om du sköta fem pund. av boost eller mindre, men kan inte ens vara möjligt för motorer med vissa datorer och injektion typer systemet.
6

Installera en eftermarknad enhet bränslehantering. Problemet med att bara re-tuning beståndet datorn för att kompensera för större spridare är att datorn inte får någon återkoppling om att öka. Medan noggrann inställning kan tillåta dig att hålla motorn vid liv, kommer du aldrig att kunna exakt styra bränsle-till-förstärkningskvot utan en eftermarknad dator. Mest fabriken, kommer icke-turbo applikationer kräver någon form av eftermarknaden bränsleanrikning systemet tidigare om fem PSI.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84286.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.