Vad är skillnaden mellan en torr eller våt Nitrous Kit?

Lustgas är en tillsats till bränsle /luft-blandningar som kan ge en extrem ökning i makten. Den använder samma princip som orsakar tät eller kall luft för att göra mer makt under rätt omständigheter: det finns fler molekyler i lustgas, gör så detonation en mer kraftfull gasformigt explosion. Lustgas system är vanligtvis betraktas som "våt" eller "torr". Skillnaderna är lite teknisk. Våta system är generellt mer avancerade, säkrare för din motor och mer kraftfull. Grunderna i en våt System

våta system premix bränsle och lustgas, och sedan leverera den finfördelade blandningen i förbränningskammaren för antändning. Detta är mer komplicerat system eftersom bränslet och lustgas måste blandas innan något sprutas in i motorn. Så, våta system kräva ytterligare steg.
Grunderna i en Dry
System

Torra system injicera lustgas direkt in i förbränningskammaren. De lägger grunden lustgas, snarare än att blanda det med bränslet. Det är ingen tvekan om att dessa system kan skapa en hel del makt. De är enklare än våta system och de är billigare. Men de kommer med lite mer risk för motorskador, mindre kontroll över dosering nyckeltal och förmodligen mindre ström än en våt-system.
Bränsle och Tuning av våta system

Våta system använder vanligtvis mäldsystemet bränsletillförsel, men lustgas och bränsle blandas före inträdet i systemet. Bränslespridare och /eller strålar kan då vara specialanpassade, vilket ger dig stor flexibilitet att finjustera luft /bränsle /nitrösa förhållanden. Syre sensorer används för att mäta luftflödet och, i sin tur, bestämma lustgas /bränsleblandningen.


Bränsle och Tuning av torra system Eftersom lustgas i torra system kringgå systemet bränsletillförsel, bränsle till lustgas-förhållandet justeras men ökar trycket i bränslepumpen proportion med lustgas leverans. Inte varje lager bränslesystemet är kapabel att utföra denna uppgift. Det måste ha premium bränslespridare och en pump som kan högtryck. Med ett lämpligt tillförselsystem, bränsletanken är regulatorn används för att anropa en skjuts i bränsle för att matcha den lustgas injektion. En risk med dessa system är att införandet av lustgas utan en motsvarande ökning av bränsle, vilket kan orsaka en mycket mager detonation som dåligt kan skada motorn. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87319.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.