Hur man installerar en sport varvräknare i en bil

Installera en eftermarknad varvräknare är en vanlig uppgradering som bil entusiaster gör till sina bilar, speciellt om motorerna modifieras för högre prestanda. Du kanske vill installera en varvräknare i bilen om det inte kom med en eller kanske du vill ha ytterligare funktioner som en eftermarknad tach erbjudanden, såsom ett skift ljus eller RPM minns, som talar om hur högt varvtal hos motorn togs under körning. Installera en varvräknare är inte så svårt, men det kräver en del ledningar och specialverktyg. Saker du behöver
skruvmejsel
Tänger
Borrmaskin
Borr
Wire strippor
Wire VECKARE
Spade trådanslutningsdon
Wire splicer
Eltejp
Open-ended skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

bort motorvarvräknaren ur lådan. Ställ varvräknare till antalet cylindrar att bilens motor har. Detta förfarande kommer att variera beroende på märket på varvräknaren du använder, så konsultera anvisningarna som följde med det för detaljerade instruktioner.
2

Bestäm var du ska montera varvräknare. Den varvräknare kommer med ett fäste som går runt varvräknare och gör att den kan skruvas till platsen som du väljer, t.ex. på bilens instrumentbräda. Du kanske också kunna montera det där beståndet varvräknare är monterad, men detta kommer att bli mer delaktiga, eftersom du kommer att behöva ta bort och koppla beståndet varvräknare. Se till att du monterar den så nära mätaren klustret att du har tillräckligt med ledningar för att nå varvräknare. Tänk också på att om du borrar hål och sedan ta bort varvräknare, kommer hålen att vara synlig. Vanliga monteringsområden är instrumentbrädan ovanför mätaren kluster eller till vänster om klustret.
3

Montera varvräknare genom att borra hål och använda medföljande skruvar eller bultar för att fästa fästet till monteringsytan.
4

Dra den röda tråd som kommer ut på baksidan av varvräknaren till säkringsdosan. Om det inte finns någon röd tråd, konsultera anvisningarna för korrekt tråd som ska köras till säkringsboxen. Hitta en terminal på säkringsplinten som är en öppen strömkälla som slås på när tändningen slås på. Din Säkringsblocket kommer troligen att ha flera terminaler där du kan ansluta kabeln. En butik manual för din bil kommer att berätta vilka terminaler är tillgängliga för ett tillbehör som en varvräknare.
5

strippor Använd tråd för att avlägsna ca ½ tum av isoleringen från den röda tråden och sedan crimp tråden till en spade elektrisk kontakt. Wrap elektrisk tråd runt anslutningen för att fästa tråd och ihop kontaktdonen. Montera änden av tråden på säkringsplinten.
6

Anslut den vita kabeln från varvräknare till ledningsnätet som går till instrumentet tänds. Skarva den vita tråden i instrumentets ljus tråd med en crimp-på tråd kontakten. Spänn de två sidorna av sladdkopplingsdonet på den vita tråden och instrumentbelysning tråden. Kläm fast metalltråd knacka ned på kablar för att ansluta dem. För en ännu mer säker anslutning, linda eltejp runt anslutningen.
7

Fäst den gröna kabeln som kommer ut på baksidan av varvräknare till minuspolen på spolen, kommer som bultas fast motorn. Använd en ringförbindelsedon fastsatt vid änden av tråden och skruva tråden till spolen genom att ta bort muttern med en skiftnyckel på den negativa sidan av spolen, glidande ringen kontakten på och sedan installera muttern.
8

Fäst den svarta kabeln till en lämplig metall marken i det inre eller köra kabeln i motorrummet. Använd en ring ansluten till den tråd och bult eller skruva fast den till en lämplig jordpunkt. Se till att tråden är fäst vid en ren metall yta för att ge en stark mark. Starta bilen och kontrollera att den varvräknare fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95356.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.