Hur man bygger en 400 häst Chevy Small Block 350

Den 350-kubiktum Chevrolet motor är en av de mest populära och många motorer som någonsin producerats. Med sin relativa låga vikt och rikliga eftermarknaden delar prestanda tillgänglighet, är det inte ovanligt att göra uppgraderingar resulterar i mer än 400 hästkrafter. I själva verket, i konkurrens konfigurationer, kan denna motor plattform nå en bra bit över 1,5 hästkrafter per kubiktum. Hela kombinationen av delar måste komplettera varandra, men den "top-end" (topplock, kamaxel timing och insugs-och avgassystem) är nyckeln till kraftproduktion. Saker du behöver
350 CI Chevy motor
eftermarknaden prestanda delar
Visa fler instruktioner
Short Block Förberedelser
1

Kontrollera att den nedre delen av motorn är lämplig för att hantera ökade effektuttag. Factory 350 motorer med kompressionständning är ofta utformade för att producera upp till 300 eller mer hästkrafter. Högre prestanda versioner av fabriken motorer i modeller som Corvette och Camaro har normalt de högst rankade motorer, och kan vara bra "modeller" för grundandet av en högpresterande motor.
2

Kontakta en ansedd motor maskinist för information om erforderliga maskin tjänster för att säkerställa blocket och interna komponenter är lämpliga för den ökade produktionen. Medan ett helt lager nedre änden (kort block) kan vara tillräcklig, kan fabriken komponenterna inte vara tillräckligt stark för bibehållen prestanda vid högre effektnivåer.
3

Bestäm att korta blocket har rätt fria utrymmen. Högre effekt uppnås vanligtvis vid högre varvtal, och korrigera interna specifikationer och godkännanden säkerställa livslängden vid högre varvtal. Medan många 350 motorer med kompressionständning kan enkelt producera 400 eller fler hästkrafter, det finns några interna delar som är benägna att misslyckas, såsom vevstake bultar. Tillsammans med ordentlig bearbetning och spelen, kan en stång bult uppgradering vara en billig modifiering för att förhindra detta vanliga fel. Addera Air Induction System
4

Välj en uppsättning cylinder huvuden utformade för att uppfylla den avsedda tillämpningen. Även GM: s högpresterande gjutgods från det sena 60-talet och 70-talet inte gynnsamt jämföra med de nyare factory "Vortec" huvuden. Dessa huvuden --- producerade för slutet av 1990 5.7L Vortec motor --- har luftflöde egenskaper som är bättre än ännu kraftigt modifierad tidiga GM gjutgods och kan stödja mer än 400 hästkrafter med noggrann intag /förgasare och kamaxel val. Om du väljer en eftermarknad huvud, undvika att välja huvuden med för stor för ett intag port. Detta kommer att hindra lågvarvsprestanda.
5

Välj en kamaxel med händelser ventiltider som kommer att matcha den avsedda intervallet motorns drift. Det är viktigt att avstå från att välja en kam som är för "stora" --- välj en som har en uppmätt effektiv varaktighet ventilöppning inom området från 220 till 235 grader (AT .050 ventillyftaren hiss) och cirka 0,480 - till. 500-tums brutto ventillyft. Var medveten om att överskrida 0,460 lift på lager Vortec huvudet kommer att kräva viss bearbetning till cheferna ventilstyrningen att upprätthålla ventilhållare-till-guide boss clearance, men detta är ett relativt enkelt och billigt bearbetningsprocess. Använd de rekommenderade ventilfjädrar för kamaxeln.
6

Välj en effektiv insugningsrör och förgasare. Återigen, välj en som är lämplig för den avsedda motorns användning. En eftermarknaden dual-planet grenrör med en förgasare i 600-750 CFM sortiment kommer att ge tillräckligt luftflöde för en noga utvald huvud och cam kombination, och bör också ha god street körbarhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95517.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.