Hur du justerar TEIN Coilovers

TEIN producerar ett brett sortiment av justerbara system coilover fjädring för de flesta bilmärken och modeller. Tein s nybörjar coilover system är en perfekt fjädring uppgradering för street-drivna fordon, eftersom de erbjuder en nära körkvalitet till lager, och samtidigt förbättra köregenskaper och erbjuder en justerbar höjd bil ride. TEIN producerar också dyrare, race-inspirerade coilover system som ger optimala köregenskaper på bana-drivna fordon. Alla Tein Coilovers har en gängad chock organ som möjliggör justering av total chock längden, vilket förändrar den totala körhöjden av ditt fordon. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Shock krage justering skiftnycklar
Måttband
Momentnyckel
Visa mer Instruktioner
1

Parkera fordonet på en fast och jämn yta för att möjliggöra ett säkert sätt att lyfta fordon. Höj vardera sidan av fordonet med en domkraft och stödja varje hörn av chassit på en pallbock.
2

Använd en hylsnyckel för att ta bort hjulbultarna som håller hjulen på axeln, då Lyft hjulen fria och ställ dem åt sidan. Detta ger dig tillgång till TEIN coilover systemets gängade chock organ, monterad i varje hjulhus.
3

Använd justeringen chock kragen skiftnycklar medföljer TEIN coilover inställd att lossa nedre låskragen på någon av de fyra coilover chocker. Den undre låsringen dras åt på den nedre chock kropp nära basen av chocken. Tein låsning kragar har avkapade spår som kan hakas med spetsarna av justeringen skiftnycklar. När du säkert haka justering skiftnyckel i ett av låskrage spåren, lossa och skruva låskragen upp chocken kroppen genom att vrida den moturs.
4

Grip övre chock kragen kroppen låsning med en av kragen justeringen skiftnycklar. Eftersom den nedre chock kroppen låskragen är lös, kommer att vrida den övre låskragen rotera hela övre chock montering, trä den in i eller ut ur det undre chock kroppen. Detta kommer i praktiken justera bilens markfrigång. Använd ett måttband för att bestämma den exakta justeringen i chock längd, eftersom du kommer att behöva ställa in alla fyra coilover chocker till samma längd för en ännu Fordonets höjd.
5

Trä den övre chock kroppen ner in i den undre kroppen genom att vrida reglerkragen medurs. Detta kommer att minska den totala chocken längd, och därmed minska bilens markfrigång. Alternativt, vrid den övre chock kroppen moturs för att förlänga den totala chocken kroppen och öka markfrigången. När önskad markfrigång uppnås, Trä den nedre låskragen ner på lägre chock kroppen, och dra den på plats med kragen justering skiftnyckel.
6

Upprepa steg 3 till 5 för varje andra tre coilover chocker och säkerställa att varje stöt är satt till ett lika långt. Byt hjulen och skruva muttrarna på plats igen. Använd en momentnyckel för att dra åt muttrarna med din fordonstillverkarens specifikationer, som kommer att anges i bilens butik underhållsmanual och /eller bruksanvisning. Avlägsna domkraften från under bilen, och sänka den från golvet jack.
7

Har dina däck och fjädring uträtad av en professionell inriktning butik. Justera TEIN coilover åkhöjd kommer också att påverka andra fjädring dynamik, såsom däcket kambervinkeln. Att misslyckas med att rikta om däck och fjädring efter justering kan leda till ojämnt däckslitage och /eller dålig köregenskaperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87095.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.