Så här ändrar en Dash Bezel

Dash ramar är de stora plastbitar som utgör bilens instrumentbräda och mittkonsol. Oftast gjorda av plast, kan dessa modifieras för att passa din smak genom att ändra finish, färg eller struktur. Detta kan göras genom att använda specialiserade plast färger eller köpa byggsatser bezel laminat. Vissa ändringar krävs bort infattningen bitar, medan laminat kit är helt enkelt placeras på toppen av ramen och inte kräver avlägsnande. Saker du behöver
Värmepistol eller hårtork
Soft pry Tool Review plast färg
Bezel laminat overlay
Visa fler instruktioner
Laminerade Bezels
1

Rengör bezel med alkohol torka om du ska använda en bezel laminat. Laminat är beläggningar som är pre-cut för just din bil och placeras över ramen. Pre-cut laminat finns i en mängd olika färger och utföranden såsom metall, trä eller kolfiber.
2

Använd en hårtork eller värmepistol för att värma upp plastinfattning. Det ska vara mycket varm, men inte extremt varmt. Uppvärmning plasten av ramen kommer att främja bindningen mellan ramen och laminatet.
3

Avlägsna självhäftande baksida på laminatet och tryck den sedan till ordentligt på ramen för en minut för att säkerställa laminat obligationer. Laminat är tjocka sektioner som inte kommer att bubbla. Det enda bekymret är att limmet inte fäster, vilket inträffar när den underliggande plasten inte är ordentligt förberedd, rengjorda och uppvärmda.
Målade Bezels
4

Ta bort ramar från bilen och satte dem i en dammfri. Använd en mjuk bända verktyg för att ta bort plastinfattning att se till att du inte repar det. Försiktigt in pry verktyget bakom panelen och dra försiktigt bort. När du känner spänning från klippen, skjut bända verktyget nära klippen, var noga med att använda den minsta mängden kraft som behövs. Bezels vanligtvis hålls på plats med clips som finns på de yttre kanterna av ramen, men på insidan av panelerna (syns inte när den är installerad).
5

Använd mycket fin 400-grit sandpapper till något ojämn ytan av ramen för att hjälpa färgen bindningen. Torka med en spritkompress att avlägsna slipdamm.
6

Använda flera ljus rockar, spraya på ramen i ett väl ventilerat utrymme, använder även vänster-till-höger stroke. Låt färgen torka 20 minuter mellan lagren. Var noga med att spraya baksidan av ramen, liksom fronten så att infattningen ser uniform från alla vinklar.
7

Återkoppla infattningen till fabriken plats genom att stadigt trycka sidospärrarna i instrumentpanelen tills du hör dem klicka. Var noga med att låta bezel minst 2 timmar för att torka innan ominstallation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87281.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.