Hur man installerar en T3 Turbo

The Garrett T3 turbo är en vanlig turbo används i anpassade kit. Den kan också användas som en uppgradering för beståndet turbo på produktionskostnaderna turbobilar, erbjuda ökad luftflöde och en högre hästkrafter potential än de flesta lager-enheter. Den Garrett T3 turboaggregat ska skruva direkt på de flesta eftermarknaden avgasgrenrör och byggsatser intercooler helt utan modifikation. Om din motor fortfarande har sin mångfaldiga lager avgassystem och intercooler, kanske du behöver en anpassad installation kit som innehåller en turbo fläns adapter, anpassade linjer olja och intercooler adaptrar rörledningar för att passa T3 turbo. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Skruvmejselsats
Ratchet skiftnyckel och Hylsnyckelsats
Justerbar skiftnyckel
Turbo flänsadaptern
Turbo flänspackning
Engine olja
kylarvätska
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil på en plan, fast yta för att säkert höja fordonet, eftersom för många turbomotorer, bultarna turbo fläns blir lättare att komma åt underifrån bilen. Höj fordonets front med en domkraft och stödja varje sida av chassit på en pallbock.
2

Lägg ut en Oljetråg under oljetråget, monteras på undersidan av motorn . Avlägsna oljepluggen pan drain, gängad i sidan av oljetråget. Låt motoroljan rinna helt, sedan tillbaka pluggen. Om din turbo system använder en vattenkyld turbo, placera en separat tråget under kylaren och ta bort kylarens avtappningsplugg. Låt kylarvätska rinna ungefär halvvägs innan du byter ut proppen. Detta är för att hålla vätskan från att spruta ut när du tar bort kylmedelsledningarna anslutna till turboaggregatet. Addera 3

Ta bort alla motorkomponenter hindrar borttagning av turboaggregatet. Detta kommer att variera beroende på märke och modell, men i allmänhet omfattar plasten motorhuven och avgasgrenrör värmesköld. Lossa turbo wastegate linjen gummi trycket från turbon. Trycket linjen kan halkade av för hand.
4

Lossa turbo olja eller linjer kylmedel från turboaggregatet. Olja linjer är i allmänhet ingängad i turboladdaren och kan tas bort med en justerbar skiftnyckel. Kylmedelsledningarna är antingen gängade eller säkras med en slangklämma. Stoppa oljan och linjer kylvätska åt sidan så att du enkelt kan ta bort turbon.
5

Lossa slangklämman som håller fast luftintaget till turbo inloppet, och lossa intaget. Lossa slangklämman som håller fast intercoolern ner röret till turboaggregatet exducer, och lossa intercoolern stupröret. Ta bort de fyra skruvarna som fixerar turboaggregatet till grenröret. Beroende på märke och modell, kan dessa vara lättare att komma åt underifrån bilen. När dessa tas bort, fungerar turbon fri från avgasgrenröret och lyft den ur motorrummet.
6

Montera en ny fläns packningen på grenröret turbo fläns. Om din avgasgrenrör kräver det, placera en turbo fläns adapter ovanpå flänspackning. Detta är en fyrkantig, avsmalnande spacer som kommer att anpassa den turbo och avgasgrenrör monteringsflänsar. Placera en andra packning ovanpå adaptern för att säkerställa en korrekt avgas tätning vid montering av T3 turbo.
7

Montera T3 turbo på grenröret fläns, och installera turboladdaren bultar. Montera intag och intercooler upp röret på T3 turbo, och refasten slangen ringarna. Haka olja och linjer kylvätska upp till T3 turbo i omvänd ordning mot demonteringen.
8

Ersätt alla komponenter stock demonterad motor för tillträde till turboaggregatet. Avlägsna domkraften från under bilen, och sänka den med domkraft. Fyll på motorn med olja, och toppen på radiatorn med kylvätska om du tömde den för en vattenkyld turbo setup.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87090.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.