Hur man installerar en andra bil Battery

Fordon med hög ström tillägg effektkrävande utrustning, såsom stora ljudsystem eller TV, kan mycket snabbt tömma batteriet om utrustningen används när motorn inte är igång. Ett sätt att förlänga drifttiden är att lägga till ett extra batteri på fordonet. Den extra batteri bör vara en djup cykel typ, vilket gör det möjligt att tömma och ladda det fler gånger utan att förkorta batteriets livslängd. Saker du behöver
batteri fack
djupurladdningsbatteri
14-gauge fordonsindustrin tråd
8-gauge fordonsindustrin tråd
Batterikablar
Batteri isolator
Visa mer Instruktioner
1

Koppla bort minuspolen på bilbatteriet.
2

Leta efter en plats att montera batteri fack för extra batteri. Detta bör helst vara så nära den ursprungliga batteriet som möjligt. Ju större avståndet till det andra batteriet, bör större batterikabeln till det vara. Försäkra att platsen för batteriet facket kommer att tillåta batteriet att passa, att ingenting metall kommer att beröra batteripolerna och att huven stängs när batteriet i facket. Skruva fast brickan ordentligt, batterier är tunga
3

Bifoga en negativa batterikabeln till bilens ram (eller motorblocket om placeringen av batteriet facket tillåter det).. Torka bort eventuell rost eller färg där anslutningen till fordonet görs. Kabeln kan fästas på fordonet med en befintlig bult eller med hjälp av en stor självgängande skruv.
4

Installera reservbatteriet i facket, men inte göra en koppling mellan den negativa kabeln och batteriet.
5

Montera isolatorn säkert i ett läge som placerar den så nära den ursprungliga batteriet och startreläet som möjligt, samtidigt som det ska vara i luftströmmen från motorn van . För att hålla isolatorn sval, undvika att montera den för nära kylaren eller motorn. Använda självgängande skruvar gör montering av isolatorn till fordonet lättare.
6

Se tillverkarens instruktioner för fordon-specifika instruktioner för att koppla batteriet isolator. Detta är nödvändigt på grund av de olika generator konfigurationer som används av olika biltillverkare och många tillgängliga isolatorer.
7

Anslut isolatorn till batterierna med 8-gauge wire. I fall där det andra batteriet monteras långt från generatorn, använd 6-gauge tråd för att göra anslutningen från den andra batteriet till isolatorn.
8

Anslut extra hög strömbelastningarna till det andra batteriet med tråd dimensionerad för att på ett säkert sätt hantera aktuella (se Resurser).
9

Anslut den negativa polen på bägge batterierna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83147.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.