Hur man installerar en MSD Distributör

Även hög profil kamaxlar, aluminium topplock och större förgasare få de flesta av V-8 uppgradering uppmärksamhet i biltidningar, är distributören den viktigaste delen av utrustningen under huven. Din motor bokstavligen inte gå utan den. Många äldre klassiska bilar kom med OEM breaker-poäng distributörer som var ineffektiva och ofta lämnas förare strandsatta vid sidan av vägen. MSD har legat i framkant av högkvalitativa eftermarknaden distributörer, och installera en av sina distributörer i en V-8 är enkel och kräver endast några grundläggande verktyg. Saker du behöver
standard spärrnyckel och Hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Vacuumslang
Timing ljus
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batteriet.
2

Ställ motorn så att antalet en cylinder (front förarsidan) finns på övre dödpunkt. Du kan göra detta manuellt genom att använda en breaker bar på vevaxeln framför den harmoniska dämpare för att stänga av motorn. Ta bort tändstiftet från att cylindern och placera din hand över tändstiftshålet. När du känner en pust av luft komma genom hålet när du slår av motorn, är cylindern vid övre dödpunkt.
3

Ta bort vakuumslangen som går till vakuum förväg " klocka "på bekläda läppen av gamla distributören. Om slangen är i gott skick, ställ den åt sidan för ominstallation. Om inte, kassera den och använda ny slang för att ersätta den. Lossa och ta bort fästet som håller fördelaren på plats på insugningsröret. Koppla bort alla åtta tändkablarna från den gamla distributören, ta sedan bort spolen tråd från fördelaren och spolen.
4

Koppla spolen från brandväggen med en skruvmejsel och ta bort den. Ta bort fördelarlocket och kontrollera att rotorn pekar på cylinder nummer. Om det är, skjut distributör uppåt och ut ur motorn.
5

Montera MSD ledningar klipp och sele till ledningar som hade fastnat i spolen. Detta kommer att ansluta direkt till HEI systemet av MSD ​​distributör.
6

Ta av locket från MSD distributören och rikta in den mot hålet i insugningsröret. Vrid botten av fördelaraxeln (som snurrar rötor) så att rotorn pekar till antalet en cylinder. Skjut fördelaraxeln in genom hålet på insugsgrenröret och ersätta fördelarlocket. Anslut de modifierade lindningstrådar till HEI rutan på förarsidan av MSD ​​distributören, sedan byta tändkablarna. Byt distributören fäste, men dra inte åt det ner förrän efter du har tt motorn. Sätt tillbaka vakuumslangen till vakuum förskott porten på distributören. Slå på tändningen och när motorn med stroboskop.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87089.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.