Effekten av bromsrotor Crossdrilling på Brake Kylning

När det kommer till ett fordons prestanda , är dess förmåga att stoppa lika viktigt som surefooted hantering och hygglig makt. Rotorerna är runda, skivformade komponenter i bromssystemet . När man bromsar , bromsok pressa bromsbeläggen mot rotorerna , bromsa fordonet . Broms rotorer

Konventionella broms rotorer är solid , men med åren ingenjörer har utvecklat olika typer av rotorer för att prestera bättre , särskilt under upprepade , kraftiga inbromsningar . I ett försök att uppmuntra till bättre kylning , vissa rotorer utnyttja öppningar i kanten av rotorn , frästa spår i ansiktet av rotorn och hål borrade i ansiktet av rotorn . Cross - borrade skivor har flera hål borrade genom rotorn .
Fördelar med Cross - borrade skivor

Den främsta fördelen med cross - borrade skivor är överlägsen värmeavledning vid upprepad bromsning . När bromsbeläggen pressas på rotorn , en enorm mängd friktion och värme byggs upp . Hålen i rotorn tillåter uppbyggda värme att fly metallmaterialet att rotorn är tillverkad av snabbare. Detta minskar broms blekna , vilket kan förlänga bromssträckan och göra pedalen kännas mjuk . En annan fördel med cross- borrade skivor ökas bett från bromsbeläggen som de klämma på rotorn , vilket resulterar i mer lyhörd bromsning . En potentiell nackdel att korsa - borrade skivor är att de har varit kända för att knäcka , även om detta inte är ett utbrett problem .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96648.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.