Hur fungerar en Delco 12Si Generator Arbete?

AC Delco 12Si generator är en av många high-output generatorer på marknaden idag. Den genomsnittliga generator är bra när det gäller att tillhandahålla tillräcklig strömstyrka för den genomsnittliga bilens tändning och bränsleinsprutning, men high-dra tillbehör som elektriska bränslepumpar, elektriska kylfläktar och massiva system stereo kan lätt konspirerar för att överbelasta ett lager generator. Designad för överlägsen low-end effekt och kraft uppåt leverans av 170 ampere, är Delco 12Si ett bra val om du behöver stor makt men vill behålla din GM bil hela GM. Kraftproduktion Basics

en generator som gör ström av "vibrerande" eller "växlande" flödet av elektroner i en spole av koppartråd. Förbi en pol av en magnet genom en spole av koppartråd "drar" elektroner upp tråden, således roterande magnetism till elektricitet. Om du fortsätter att dra magneten i en riktning, kommer elektronerna att fortsätta att flöda i en riktning och du har likström eller DC, ström. Om du alternera de magnetiska polerna (nord-syd, syd-till-nord) då elektronerna kommer att studsa fram och tillbaka i tråden och skapa växelström.
Generator Funktion

En grundläggande generator består av två huvuddelar: en central, magnet-ringade axel (rotorn), och en spole av tråd runt insidan av generatorn fallet (statorn) som omsluter rotorn .. Magneterna på rotorn är triangelformade, arrangerade så att sydpol man sitter bredvid den norra polen på nästa. När rotorn snurrar inuti statorn, vibrerar det elektronerna inuti spolarna. Den högpresterande Delco 12Si serien använder ett bredare rotor och stator för förbättrad strömstyrka produktion och mer kraftfulla magneter för att förbättra strömstyrka effekt vid låga varvtal.
Rectifier Funktion
< p> Likriktaren är som en serie av en-vägsventiler som tillåter elektroner att strömma endast utåt från pluspol eller endast inåt från negativ jord. De envägsventilerna, kallas dioder, arbeta tillsammans för att hålla elektroner från att flöda ut ur den negativa eller tillbaka genom negativa. Men likriktare har två inneboende problem, det första är att energin från de elektroner som kraschar in i dioderna "enkelriktad grind alltid uttrycker sig som värme, vilket skadar dioderna. Den Delco 12Si utnyttjar kraftigare och effektivare dioder för att styra den bredare statorn och rotorns extra Slutstegseffekt.
Heat Control

Större likriktare är bara en del av 12Si s skada- förebyggande strategi. Den Delco är en tung generator och dess extra massa fungerar som en värmesänka för att styra värme transienta spikar. Den 12Si s större bakre kylhål arbetar tillsammans generatorns primära värme-kontrollmekanism: den axiella turbo kylfläkten. De flesta generatorer använder en fläkt bakom remskivan för att blåsa luft genom generatorn. Den 12Si kylfläkt fungerar som en turbo kompressor blad, drar in luft genom baksidan av generatorn och snurrar ut genom lamellerna i kanten av kylfläkten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96738.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.