Hur man installerar en Cummins Boost Gauge

En boost mätare gör att du kan övervaka mängden luft trycks in i motorn från turbon. När du har prestanda och eftermarknaden tillbehör installerade på din Cummins motor, löper du risken att blåsa en topplockspackning som ett resultat av för mycket boost från turbon. Beståndet huvudet bultar på en Cummins motorn kan hantera upp till 30 kg. av boost. En boost mätare kommer att bidra till att förhindra att turbon från skada motorn. Saker du behöver
Skruvmejsel
Wrench in
Drill
5/16 borr
1/8-tums NPT tap Tool Review slipsar Wire
Visa mer Instruktioner
1

Montera mätaren pod på instrumentbrädan i bilen med hjälp av en skruvmejsel. Placera pod i ett läge så att föraren kan se mätaren men som inte stör med utsikt över vägen.
2

Anslut 1/8-tums slang som kom med satsen till mäta genom att fästa kontakten på slangen, sedan trär muttern på mätaren. Dra åt muttern med en skiftnyckel. Addera 3

Dra den svarta kabeln och 1/8-tums slangen från mätaren genom hålet i brandväggen, som ligger på förarens sida av fordonet . Fortsätt routing den svarta kabeln till batteriet. Anslut ledningen till den negativa batteripolen. Dra 1/8-tums slangen till insuget.
4

Anslut den röda kabeln från mätaren till säkringsboxen genom att trycka in kabeln i gruppcentralen med handen. Anslut kabeln på strålkastaren säkringen så ljuset på mätaren bara tänds när du slår på strålkastarna.
5

Dra spaken Huvlås på instrumentbrädan i din bil, och öppna huven.
6

Lokalisera insugningsröret på övre delen av motorn. Den stora 4-tums diameter röret från turboladdaren ansluter till insugningsröret. Ta bort de fyra skruvarna som förbinder insugningsröret till motorn med hjälp av en skiftnyckel. Lossa klämma med vilken röret ansluter till insugningsröret. Avlägsna insugningsröret vid motorn.
7

Borra ett 5/16-tums hål på den övre sidan av insugningsröret med hjälp av en borrmaskin. Knacka hålet med en 1/8-tums NPT knacka verktyg för att placera trådarna i hålet. Trä passande som kom med satsen i hålet och dra åt med en skiftnyckel.
8

Rengör insugningsröret av metallspån innan du installerar den tillbaka till motorn. Dra åt bultarna med en skiftnyckel och dra åt skruven på klämman med en skruvmejsel.
9

Skär 1/8-tums slangen till önskad längd med en sax. Fäst NPT koppling till slangen, trä därefter montering i armaturen monteras i insugningsröret.
10

Knyt trådarna och slang från rörliga och heta delar med buntband.

11

Starta motorn och kontrollera eventuella läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85629.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.